If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-18,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА

  |     |   No comment

Врз основа на член 65 став(6) од Законот за животна средина (Сл. Весник на РМ бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 187/13, 42/14, 44/15, 129/15, 192/15, 39/16 и 99/19), општина Радовиш, на ден 04.04.2019 година, донесе   Одлука за Неспроведување на стратегиска...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 44 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 44 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ОБЈАВЕН ТЕНДЕР ЗА ЛОКАЛНИОТ ПАТ ПРНАЛИЈА-СУПУРГЕ

  |     |   No comment

Министерството за транспорт и врски во склоп на проектот за поврзување на локални патишта го објави тендерот за локалниот пат Прналија-Супурге во должина од 3 км.   Тендерот е објавен на 18.07.2020 и трае до 18.08.2020 година.     Повеќе информации може да се најдат на линкот: http://www.mtc.gov.mk/javniOglasi/Tender-Gradezhni-raboti-za-podobruvanje-na-infrastrukturata-na-lokalnite-patishta-vo-izbrani-opshtini-soglasno-izraboteni-osnovni-proekti...

Прочитај повеќе

ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИТЕ АСПЕКТИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ЛОКАЛЕН ПАТ ПРНАЛИЈА – СУПУРГЕ

  |     |   No comment

План за управување со животната средина и социјалните аспекти   (Превземи или погледни)...

Прочитај повеќе

ДОНАЦИЈА НА ЗАШТИТНИ МАСКИ ОД НАЦИОНАЛНАТА ОПЕРА И БАЛЕТ

  |     |   No comment

Благодарност до Националната опера и балет и директорот Васо Ристов за донацијата на заштитини маски за вработените во општинската администрација.   Донацијата беше лично предадена од директорот Ристов на градоначалникот Герасим Конзулов.     Националната опера и балет со шиење заштитни маски, изработени од шивалните од одделот за костимирање, се...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УТВРДУВАЊЕ МЕСТА ЗА ИСТАКНУВАЊЕ ПЛАКАТИ БЕЗ НАДОМЕСТ

  |     |   No comment

Се известуваат сите политички партии кои ќе учествуваат на Парламентарните избори 2020 во ИЕ4 дека можат да истакнуваат плакати без надомест на следните места: - ѕид на ул. „Ана Поцкова“ - ѕид на ул. „Михајло Апостолски“ - ѕид на ул. „Плачковица“ и „Шаин Маале“ - ѕид на ул. „Коџа...

Прочитај повеќе

ПРЕКИНАТА 43 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на Општина Радовиш  ја работеше својата 43 редовна седница.   Советниците разгледуваа дневен ред, со предлог точки за дополнување на дневниот ред. Советниците исто така има можност и поставуваа советнички прашања до Градоначалникот Конзулов, Претседателот на Советот Чаракчиев и дел од Претседателите на комисиите при Советот на...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 43 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 43 седница на Советот на општина Радовиш.    ...

Прочитај повеќе

Прво прскање против возрасни комарци по земјен пат на територијата на Југоисточниот плански регион

  |     |   No comment

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот, согласно Одлуката на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, организира прво прскање против возрасни комарци по земјен пат. Согласно набавката предвидени се вкупно две прскања за ларвициди и три прскања против...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА И РЕШЕНИЕ ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПЛАЌАЊЕ КОМУНАЛНА ТАКСА ЗА ЈАВЕН ПРОСТОР

  |     |   No comment

ОДЛУКА ЗА ЦЕЛОСНО ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПЛАЌАЊЕ КОМУНАЛНА ТАКСА НАДОМЕСТ ЗА КОРИСТЕЊЕ ЈАВЕН ПРОСТОР ПРЕД ДЕЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ ЗА ФИРМИТЕ РЕГИСТРИРАНИ КАКО ДАНОЧНИ ОБВРЗНИЦИ ВО ДАНОЧНИОТ РЕГИСТАР ВО ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2020 ГОДИНА.     Одлука и решение за ослободување од плаќање комунална такса за јавен простор...

Прочитај повеќе