If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-20,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XLI СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XLI седница на Советот на општина Радовиш.     Седницата ќе...

Прочитај повеќе

СОСТАНОК НА ШТАБ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

На 19.03.2020 год . одржан е состанок на Штаб за Заштита и Спасување на Општина Радовиш во присуство на сите членови на штабот, на иницијатива на Командантот на штабот Герасим Конзулов. На состанокот беа присутни и Секретарот на Општина Радовиш Драги Стојанов и Директорот на...

Прочитај повеќе

И  З  В  Е  С  Т  У  В  А  Њ  Е

  |     |   No comment

Врз основа на законските одредби за утврдување на мерките за спречување на појава,внесување, рано откривање и спречување на ширењето и сузбивање на корона вирусот заради заштита на населението на општина Радовиш, градоначалникот на општината Герасим Конзулов во рамките на своите законски овластувања  ги реализира следните...

Прочитај повеќе

ВЛАДАТА СО ДОПОЛНИТЕЛНИ МЕРКИ И АКТИВНОСТИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ШИРЕЊЕ НА КОРОНА ВИРУСОТ

  |     |   No comment

Владата на Република Северна Македонија на денешната 15-та редовна седница ја разгледа информацијата на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи за преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на корона вирусот по сугестија на Комисијата за заразни...

Прочитај повеќе

ПОЧИТУВАНИ ГРАЃАНИ

  |     |   No comment

  Имајки ги во предвид секојдневните ваши потреби од услугите на локалната самоуправа ве известуваме дека почитувајки ги препораките на Владата за преземање дополнителни и заострени мерки и активности за превенција од ширење на корона вирусот, како и препораките од Комисијата за заразни болести на Министерството...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА МИНИСТЕРОТ НА МЗШВ, ТРАЈАН ДИМКОВСКИ

  |     |   No comment

Во текот на вчерашниот ден, градоначалникот на Општина Радовиш, заедно со Претседателот на Советот, Коле Чаракчиев и секретарот на Општина Радовиш, Драги Стојанов остварија средба со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, директорот на платежната агенција (АФПЗРР), Николче Бабовски и директорката на агенцијата...

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖИ АКЦИЈАТА НА ЈП ПЛАВАЈА ЗА КАСТРЕЊЕ НА ДРВЈА

  |     |   No comment

Денес продолжи акцијата на ЈП Плаваја за кастрење на дрвја во централното градско подрачје по Решението издадено од ЕЛС Радовиш УП1бр. 09-289/16. За таа цел се замолуваат граѓаните да го намалат движењето во тој дел на градот ( ул.22ри Октомвири до спој со ул.Коста Сусинов),...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА УТВРДУВАЊЕ МЕСТА ЗА ИСТАКНУВАЊЕ ПЛАКАТИ БЕЗ НАДОМЕСТ

  |     |   No comment

Се утврдуваат места за истакнување изборни плакати без надомест за секој организатор на изборна кампања кој ке учествува на предвремените Парламентарни избори 2020....

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXXIX СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXXIX седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ОДРЖАН СОСТАНОК СО ЖИТЕЛИТЕ ОД КОЏАЛИЈА И АЛИКОЧ

  |     |   No comment

Денес во просториите на општина Радовиш се одржа состанок на Градоначалникот Герасим Конзулов, Претседателот на Советот Коле Чаракчиев, советникот Енис Омер, и Секретарот во општина Радовиш Драги Стојанов со жителите на селата Аликоч и Коџалија на чело со претседателите на овие месни заедници.   На состанокот од...

Прочитај повеќе