If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-24,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДРЖАНА 36 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Вчера беше одржана 36-та свечена седница на Советот на општина Радовиш, по повод „6-ти ноември“- јубилеј 75 години од ослободувањето на Радовиш. На оваа свечена седница на Советот на општина Радовиш, на предлог на комисијата за награди и признанија беше донесена Одлука за доделување на овогодишните...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ ГО ОДБЕЛЕЖУВА 6-ТИ НОЕМВРИ

  |     |   No comment

Оваа година општина Радовиш го одбележува јубилејот - 75 години од ослободувањето. По тој повод вчера беше одржана свечена седница на Советот на општина Радовиш, на која, на предлог на комисијата за награди и признанија, беше донесена Одлука за доделување на овогодишните шестоноемвриски признанија и плакети. Со...

Прочитај повеќе

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ФИЗИБИЛИТИ СТУДИЈА ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ

  |     |   No comment

Во понеделникот беше одржана Јавна презентација на физибилити студија за примена на мерки на енергетска ефикасност во систем за јавно осветлување во општина Радовиш.   ...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА XXXV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Седницата започна во 15.00 часот, со неа претседаваше Претседателот на Советот Коле Чаракчиев, а се работеше со дневен ред од 36 точки. На оваа седница од предложениот дневен ред беа прифатени 25 точки, додека 10 точки одложени за наредните седници.   Поради немањето мнозинство за донесување на одлуките...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ И СОУ „КОСТА СУСИНОВ“- РАДОВИШ, ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

  |     |   No comment

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на РМ бр. 5/02), Одлуката за доделување на стипендии на ученици во основното и во средното образование од општината Радовиш бр.07-1330/2 од 04.07.2013 год. и Правилникот за доделување на стипендии...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ШЕСТОНОЕМВРИСКИ ПРИЗНАНИЈА И ПЛАКЕТИ ЗА 2019 ГОДИНА

  |     |   No comment

Врз основа на донесената Одлука бр.08-1535/1 за распишување на Конкурс за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2019 година, донесена на Советот на општина Радовиш на ден 07.10.2019 год. општина Радовиш објавува :   JАВЕН КОНКУРС за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2019...

Прочитај повеќе

ЧИСТЕЊЕ И ОБНОВУВАЊЕ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА

  |     |   No comment

Во пресрет на претстојниот државен празник 11-ти октомври, Денот на народното востание, се изврши чистење и обновување на Спомен обележјата на повеќе локации во градот....

Прочитај повеќе

СЕ АСФАЛТИРА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТЕН ПРАВЕЦ РАДОВИШ-СТРУМИЦА

  |     |   No comment

Во тек е асфалтирање на регионалниот пат Радовиш-Струмица од клучката Радовиш до клучката Воиславци со должина од 4,5 километри.   Се поставува нов асфалтен слој со дебелина од 11 cm. Во склоп на санацијата се отстрани дел од асфалтниот слој и се корегира равноста на патот. До...

Прочитај повеќе

ГРАЃАНИТЕ НА СРЕДБА СО ЗАМЕНИК НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ

  |     |   No comment

Во просториите на локалната самоуправа во Радовиш вчера граѓаните од општина Радовиш имаа можност за средба со Заменик народен правобранител од канцеларијата во Струмица.   Граѓаните на оваа средба имаа можност да ги искажат и разговараат за своите проблеми со Заменик народениот правобранител за теми од негова...

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖЕНИЕ НА XXXIV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Вчера се одржа продолжението на 34 Седница на Советот на општина Радовиш.    Продолжението на седницата започна во 16.30 часот, а се работеше со останатиот дневен ред каде што се усвоија 45 точки.  Еден дел од точките за легализација беа вратени поради усогласување на намените....

Прочитај повеќе