If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-25,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  |     |   No comment

 На ден 08.10.2019 година Вторник во периодот од 10 до 15 часот Заменик народен правобранител од канцеларијата во Струмица ќе врши прием за граѓаните од општина Радовиш.    Приемот ќе биде во малата сала за состаноци (1-ви кат) во општина Радовиш....

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ГРАДИНКАТА „АЦО КАРАМАНОВ“ ПО ПОВОД СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА ДЕТЕТО

  |     |   No comment

Денес градоначалникот Герасим Конзулов ги посети децата и вработените во градинката Ацо Караманов. По повод Светската недела на детето градоначалникот додели вредносен ваучер за потребите на детската градинка. Секоја година Светската недела на детето се одбележува во правата недела од месец октомври.   Градоначалникот ја проследи приредбата...

Прочитај повеќе

ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИ ОД  ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЦИВИЛНИ ИНВАЛИДИ

  |     |   No comment

Денес Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов имаше средба со членови од Здружението на цивилни инвалиди од втората светска војна, кое е со седиште во Штип.   На оваа средба покрај Градоначалникот Конзулов присуствуваа и Ѓорги Боризовски-Претседател на меѓуопштинското здружение на цивилни инвалиди од втората светска војна,...

Прочитај повеќе

XXXIV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Закажаната 34 Седница на Советот на Општина Радовиш се одржа во Салата за состаноци, на седницата беше Дневен ред од 61 точка, и надополнета со уште една точка. Поради неусогласеност на ставовите седницата беше прекината.   Од предложените точки на Дневниот ред се донесени само шест, по што...

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖAНА „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“

  |     |   No comment

И денес под мотото „БИДИ АКТИВЕН“, во соработка со АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ а под покровителство на Градоначалникот на општина Радовиш, Герасим Конзулов, во општина Радовиш беше одбележана „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“.   На спортските терени во ООУ „Никола Карев“ беше спроведен проектот „БИДИ АКТИВЕН –...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXXIV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXXIV седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПРОГРАМА ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА 6-ТО НОЕМВРИСКИ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Службен гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно донесената годишна Програма за јавните потреби на спортот во општина...

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖAНА „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“

  |     |   No comment

Денес 26.09.2019 год. – Четврток, во соработка со АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ, во општина Радовиш беше одбележана „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“.   Под покровителство на Градоначалникот на општина Радовиш, Герасим Конзулов, во училишната спортска сала при ООУ „Крсте П. Мисирков“ беше спроведен проектот „УЧИЛИШЕН ДЕН –...

Прочитај повеќе

Концерт на ЛОЗАНО во Радовиш

  |     |   No comment

Во склоп на Jубилејот „1000 години Радовиш“ а како дел од манифестацијата „САМУН ем ТАТЛИЈА“, на 11 Октомври под покровителство на ЕЛС општина Радовиш и Министерството за култура, свој целовечерен концерт ќе одржи македонската музичка ѕвезда Влатко Лозановски – ЛОЗАНО....

Прочитај повеќе

ОДРЖАНИ 24-ТИТЕ РЕПУБЛИЧКИ ПЕНЗИОНЕРСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ

  |     |   No comment

Радовиш вчера беше домаќин на „24-тите Републички пензионерски спортски натпревари 2019“ во организација на Сојузот на здруженијата на пензионерите на Македонија и Здружението на пензионерите од Радовиш и Конче.    На игрите присуствуваа вкупно 846 пензионери, додека учество зедоа 504 натпреварувачи во 11 дисциплини од 46 здруженија...

Прочитај повеќе