If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-28,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈП ПЛАВАЈА ЗАПОЧНА СО СОБИРАЊЕ НА ОТПАД ОД СЕЛО ИЊЕВО

  |     |   No comment

Се спроведува одлуката на советот за организирано собирање на отпад од  населените места.    Од вчера, Јавното комунално претпријатие „Плаваја“  врши организирано собирање и депонирање на комуналниот отпад од село Ињево. Вклучувањето на руралните средини во редовните активности на ЈП Плаваја следува по одлуката на општинскиот Совет...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ

  |     |   No comment

Се известуваат граѓаните, пчеларите и пчеларските здруженија на територијата на Општина Радовиш дека на ден 22.08.2019г. (четврток) во вечерните часови (од 22.00ч до 05:00ч) ќе се изврши прскање против комарци и други штетни инсекти. Се укажува на сите граѓани и пчеларски здруженија навреме да ги...

Прочитај повеќе

НА КОЈА ОД НАВЕДЕНИТЕ ЛОКАЦИИ БИ САКАЛЕ ДА СЕ ОДРЖИ МАНИФЕСТАЦИЈАТА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА 2019“

  |     |   No comment

Анкета со која би сакале да Ве прашаме на која од наведените локации би сакале да се одржи манифестацијата „Самун ем Татлија 2019“ Вашите коментари и препораки можете да ги доставите и на маил info@radovis.gov.mk     Исто така може да одговорите на Анкетата....

Прочитај повеќе

РАБОТНА ПОСЕТА НА ДИРЕКТОРОТ НА ЈП ЗА СТОПАНИСУВАЊЕ СО  СПОРТСКИ ОБЈЕКТИ ШПЕНДИ ХАЈРЕДИН

  |     |   No comment

Во работна посета на општина Радовиш вчера беше Директорот на ЈП за стопанисување со спортски објекти Шпенди Хајредин и Ѓорги Тасев- посебен советник за млади и спорт во Владата.   На средбата се разговараше за спроведување на одлуката на Владата, спортските објекти во општините да бидат префрлени...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА МАНИФЕСТАЦИЈА „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ“

  |     |   No comment

Традиционално и оваа година, под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Радовиш, а во организација на Центарот за култура „Ацо Караманов“ и Македонската православна црква, Брегалничка епархија-Храм Св.Троица, општина Радовиш ќе го одбележи чествувањето на патронот и заштитник на градот - Св.Спасо Радовишки.   Манифестацијата, со...

Прочитај повеќе

ИНТЕНЗИВИРАНИ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ПАТНИОТ ПРАВЕЦ ПОДАРЕШ-СМИЉАНЦИ

  |     |   No comment

Интензивно се работи на подготовка за асфалтирање на патниот правец Подареш-Смиљанци, поточно од мостот на Смиљанска река до центарот на селото, во должина од 2,7 км, пришто од вкупно 14 испусти, поставени се 7....

Прочитај повеќе

ЕКО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА

  |     |   No comment

Со цел за зачувување на животната средина и намалување на загадувањето, во организација на градоначалникот на Општина Радовиш и ЈКП „Плаваја“, во неделета на 11-ти август 2019 година се реализираше акција за чистење на комунален отпад од викендиците на планината Плачковица и мали депонии од...

Прочитај повеќе

ЗАВРШИ ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ТУРНИР „ТОПОЛНИЦА 2019“

  |     |   No comment

Под покровителство на општина Радовиш, во изминатете две недели беше одржан Традиционалниот турнир во мал фудбал „Тополница 2019“, кој секоја година се организира по повод празникот Курбан бајрам.   Вчера најпрвин беше одигран натпреварот за трето и четврто место каде што се сретнаа екипите „Гама Градба“ и...

Прочитај повеќе

ОДРЖАН ТУРНИРОТ ВО МАЛ ФУДБАЛ „ОРАОВИЦА 2019“

  |     |   No comment

Изминативе две недели под покровителство на Општина Радовиш а во организација на ФК Изведен, по четврти пат се одржа Турнирот во мал фудбал „Ораовица 2019“.   На турнирот учествуваа вкупно 24 екипи поделени во 2 категории: 19 екипи во категоријата Сениори и 5 екипи во категоријата...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ДО ЕВИДЕНТИРАНИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО – КОРИСНА РАБОТА

  |     |   No comment

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Радовиш, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година усвоен од Владата на...

Прочитај повеќе