If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-31,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ХОРИЗОНТАЛНО ОБЕЛЕЖУВАЊЕ НА УЛИЦИТЕ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес се работеше на хоризонтално обележување на улиците во Радовиш: Булевар Александар Македонски Стариот влез во Радовиш - св. Спасо Радовишки Илија Алексов Илинденска Партизанска Плачковица ...

Прочитај повеќе

КАКО ДО ПОДОБРО УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

  |     |   No comment

Уличното освелтување e една од најважните работи за секоја општина. Квалитетното улично осветлување придинесува за поголема безбедност во сообраќајот како и за општата социјална безбедност. Општина Радовиш активно работи на модернизација и подобрување на системот за улично осветлување во градот и населените места. Нашите анализи покажуваат дека постоечкиот...

Прочитај повеќе

ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ВОЈНИЦИТЕ !

  |     |   No comment

По повод организирањето на заедничката вежбовна активност ,,Одлучен удар,, на која учествуваат капацитети на вооружените сили на Република Северна Македонија, САД, Република Албанија, Република Бугарија, Република Црна Гора и Република Литванија, меѓу другото планирани се и настани од областа на цивилно-воената соработка. За реализирање на цивилно...

Прочитај повеќе

САНИРАЊЕ НА ШТЕТИ ВО НАСЕЛЕНОТО МЕСТО КАЛУГЕРИЦА

  |     |   No comment

Согласно своето овластување,Општина Радовиш заедно со ЈП „Плаваја”, деновиве  врши  оперативни активности за санирање на настанатите штети, предизвикани од невремето, врз дел од инфраструктурата во населеното место Калугерица....

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  |     |   No comment

Во договор со ЕВН градот го доби на користење објектот кој се наоѓа спроти Паркот на младите на улица Св. Спасо Радовишки.   Нашата идеја е да направиме мултифункционален простор за повеќенаменска употреба кој би се прилагодувал за различни јавни настани како презентации, проекции, предавања, изложби, конференции...

Прочитај повеќе

ПОВТОРНО ПРЕДИЗВИКАНИ ШТЕТИ ВО НАСЕЛЕНОТО МЕСТО КАЛУГЕРИЦА

  |     |   No comment

Според увидот, што е направен од страна на службата од Општина Радовиш,констатирано е дека од вчерашните врнежи од дожд, повторно е предизвикано оштетување на дел од инфраструктурата во населеното место Калугерица. Во текот на денешниот ден, ќе бидат превземени оперативни мерки за санирање на штетите....

Прочитај повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ЗБРАТИМЕНИОТ ТЕТЕВЕН И АМБАСАДОРОТ НА Р. БУГАРИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот на Радовиш, Герасим Конзулов оствари средба со амбасадорот на Република Бугарија, Н.Е. Ангел Ангелов и делегација од Општина Тетевен предводена од градоначалничката д-р Мадлена Бојаџиева.   На средбата на која присуствуваа пратеничката Милева Ѓорѓиева, претседателот на Советот, Коле Чаракчиев секретарот на Општината, Драги Стојанов и советникот,...

Прочитај повеќе

ЛЕСС РАДОВИШ ОДРЖА ИНФОРМАТИВЕН СОСТАНОК СО ЛЕСС СКОПЈЕ И ТЕТОВО

  |     |   No comment

Членови на Локалниот економски-социјален совет на Општина Радовиш заедно со членовите на ЛЕСС на Град Скопје и Општина Тетово како и претставници на Меѓународната организација на трудот (МОТ) одржаа работен состанок за оценување на функционалноста на локалните совети и споделување на искуства од работата на...

Прочитај повеќе

ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНИ КОРИТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Согласно донесените одлуки од Советот на Општина Радовиш и Анекс Договорот потпишан помеѓу Општина Радовиш и Министерството за ЖС и ПП, ЈП „Плаваја“ - Радовиш, започна со чистење на речното корито на Река Марлада. Според потпишаниот Договор помеѓу Општина Радовиш и ЈП „Плаваја“ - Радовиш, покрај...

Прочитај повеќе

ОТВОРЕНА ЧЕТВРТАТА ПО РЕД „МЕЃУНАРОДНА РАДОВИШКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА СВ.ГЕОРГИЈА 2019“

  |     |   No comment

Како дел од програмата на јубилејот „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“, денес 10.06.2019 год. (Понеделник), во Центарот за култура „Ацо Караманов“ на свечен начин беше отворена четвртата по ред „Меѓународна радовишка ликовна колонија Св.Георгија 2019“.   Под покровителство на општина Радовиш, а во организација на Друштвото на ликовни уметници...

Прочитај повеќе