If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-32,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДРЖАНА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РАМНОМЕРЕН РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ ВО ЈУГОИСТОЧЕН РЕГИОН

  |     |   No comment

Во деновите четврток и петок, 06 и 07 јуни 2019 година во Струмица, Центарот за развој на Југоисточниот плански регион беше домаќин на Меѓународна конференција за рамномерен регионален развој во Југоисточен регион.   Над 20 говорници од земјата и странство преку презентации, панел и пленарни дискусии, споделуваа...

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖУВА ПРОГРАМАТА ПО ПОВОД „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“

  |     |   No comment

Започнувајќи од 10.06.2019 год. (Понеделник), продолжуваме со прекрасни настани од областа на културата и одбележувањето на јубилејот „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“. Во организација на општинските културни установи и здруженијата на граѓани од областа на културата а со поддршка од општина Радовиш, по повод големиот јубилеј и во...

Прочитај повеќе

ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА ПАТОТ КОН СМИЉАНЦИ

  |     |   No comment

Деновиве активно се работи на траста во должина од 2.7 км. од локалниот пат Подареш-Смиљанци поточно од мостот на Смиљанска река до центарот на селото. Овој проект е поддржан од канцеларијата на Светска Банка во РСМ, а градежните работи ги изведува фирмата „Ленди Груп“ ДООЕЛ. Градежните работи...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ОДОБРЕНИОТ ПРОЕКТ ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 13 НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

  |     |   No comment

  Во врска со одобрениот проект за ангажирање на 13 невработени лица за потребите  на Општина Радовиш како дел од активна мерка 6,2 Јавни работи, Општина Радовиш ги известува сите заинтересирани граѓани за можноста да се вклучат и бидат ангажирани во овој проект . За таа цел...

Прочитај повеќе

ЗАВРШИ САНИРАЊЕТО НА ШТЕТИТЕ НА УЛИЦИТЕ ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА

  |     |   No comment

Невремето што ја зафати општина Радовиш во втората половина на месец мај, предизвика оштетување на дел од уличната мрежа во населените места: Воиславци, Сулдурци и Калуѓерица. Општина Радовиш, согласно своите овластувања спроведе оперативни активности за санација на штети,во урбаната средина и дел од полските патишта. Паралелно со...

Прочитај повеќе

ИЗРАБОТКА НА БЕХАТОНСКИ ПОДЛОГИ НА УЛ. „ПАРТИЗАНСКА“ ОД СТОПАНСКА БАНКА ДО КЕЈ „8 СЕПТЕМВРИ“

  |     |   No comment

Ќе се продолжи со изработка на бехатонски подлоги на ул. „Партизанска“ од Стопанска банка до кеј „8 Септември“-десната страна и понатаму на други површини кои се опфатени со програмата....

Прочитај повеќе

ИЗРАБОТКА НА ОПШИВКИ-РАМКИ НА СТЕБЛАТА ВО ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ

  |     |   No comment

Се работи на изработка на опшивки-рамки на стеблата во централното градско подрачје, оштетени како резултат на подигање на подлогата од корењата на стеблата....

Прочитај повеќе

ИЗРАБОТКА НА 3 (ТРИ) ИСПУСТИ НА РЕКАТА НА ДЕСНАТА СТРАНА НА КЕЈ „8 СЕПТЕМВРИ“

  |     |   No comment

Во моментот се работи на изработка на 3 (три) испусти на реката на десната страна на кеј „8 Септември“ со што конечно ќе се реши одводнувањето на атмосферските води на кејот и на дел од централното градско подрачје....

Прочитај повеќе

ТППЕ РАДОВИШ ОДРЖА ТАКТИЧКО-ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ЕВАКУАЦИЈА И СПАСУВАЊЕ ОД ЗЕМЈОТРЕС И ПОЖАР

  |     |   No comment

ТППЕ Радовиш во соработка со ОО Црвен Крст Радовиш и Итната медицинска помош при ЈЗУ Здравен дом Радовиш,организираа вежба за евакуција и спасување во ООУ Никола Карев Радовиш.   По веќе утврдено сценарио, беше организирана тактичко-показна вежба за евакуирање и спасување во случај на природни катастрофи-земјотрес и...

Прочитај повеќе