If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-33,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

РЕАЛИЗИРАН ЗАВРШНИОТ НАСТАН ОД ПРОЕКТОТ ,,ЈАКНЕЊЕ НА МУЛТИЕТНИЧКА СОРАБОТКА ВО ОПШТИНИТЕ“

  |     |   No comment

Општинските основни училишта „Крсте П.Мисирков„ „Никола Карев„ од Радовиш и „Орце Николов„ од Ињево на 31 Maj, во Центар за култура Ацо Караманов – Радовиш, пред полна сала ученици и наставници од трите училшта, со богата програма ги преставија своите активности во рамките на Проектот...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНИ РЕГИОНАЛНИТЕ ПЕНЗИОНЕРСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ

  |     |   No comment

  На 1 Јуни (Сабота) во општина Радовиш се одржаа 24-те регионални пензионерски спортски натпревари. Во организација на Здружението на пензионерите од општините Радовиш и Конче а под покровителство на општина Радовиш, овие игри се одржаа по петти пат во нашата општина а на истите се...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНA ЗАВРШНАТА ПРИРЕДБА НА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „АЦО КАРАМАНОВ“

  |     |   No comment

  На 31 Мај (Петок) во спортската сала „25 Мај“ се одржа завршната приредба на детската градинка „Ацо Караманов“ од Радовиш. Приредбата која беше под мотото „ЗАЕДНО РАСТЕМЕ И ДРУГАРУВАМЕ“ беше празник за очи и душа. И покрај лошите временски услови, сепак дечињата со нивните воспитувачки и...

Прочитај повеќе

НОВ РОВОКОПАЧ ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

ПОТПИШАН ДОГОВОРОТ ЗА НОВИОТ РОВОКОПАЧ Обезбеден од проектот на ЕУ: Набавка на универзални ровокопачи-натоварувачи за потребите на руралните општини   Битола, 31, мај- Градоначалникот на Општина Радовиш Герасим Конзулов го потпиша Договорот со кој општината добива нова универзална машина ровокопач која заеднички ќе ја користи со општините Конче...

Прочитај повеќе

ОПШТИНСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА „КРСТЕ П.МИСИРКОВ„ „НИКОЛА КАРЕВ„ ОД РАДОВИШ И „ОРЦЕ НИКОЛОВ„ ОД ИЊЕВО СО ЗАВРШЕН НАСТАН ПО ПРОЕКТОТ ,,ЈАКНЕЊЕ НА МУЛТИЕТНИЧКА СОРАБОТКА ВО ОПШТИНИТЕ“,

  |     |   No comment

Денес, со почеток од 11, 30 часот, во Центарот за култура Ацо Караманов ќе се реализира Завршниот настан од  проектот  ЈАКНЕЊЕ НА МУЛТИЕТНИЧКАТА СОРАБОТКА ВО ОПШТИНИТЕ   2018/19 год. Настанот е подготвен од трите општински основни училишта; Крсте Петков Мисирков од Радовиш, Никола Карев од Радовиш и...

Прочитај повеќе

ВО РАДОВИШ УТРЕ ЕДНОДНЕВЕН НАСТАН ПРОПРАТЕН СО НЕКОЛКУ РАЗЛИЧНИ СОДРЖИНИ

  |     |   No comment

Утре 30.05.2019 година (Четврток), општина Радовиш во соработка со канцеларијата на Европската делегација во Скопје, канцеларијата на УСАИД во Скопје, како и СОУ Коста Сусинов и општинските основни училишта, организираат прекрасен еднодневен настан пропратен со неколку различни содржини.   Програмата која ќе се одвива во дворот и...

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕН ПЕХАРОТ НА ШАМПИОНОТ ВО ОПШТИНСКАТА ФУДБАЛСКА ЛИГА

  |     |   No comment

На 25 Мај – Сабота, на градскиот стадион во Радовиш, Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов го додели пехарот на Фудбалскиот клуб „Раклиш 2015“ кој ја освои шампионската титула во општинската фудбалска лига, сезона 2018/2019....

Прочитај повеќе

ПИОНЕРИТЕ НА ФК ПЛАЧКОВИЦА УЧЕСТВУВАА НА ТУРНИР ВО БУГАРИЈА

  |     |   No comment

Во периодот од 23 до 25 Мај, во збратимената општина Тетевен во Република Бугарија, нa пoкaнa oд Грaдoнaчaлничкaтa Д-р Мaдленa Бoјaџиевa, екипa нa Фудбалскиот клуб „Плачковица“  сoстaвенa oд дечињa родени 2008 и 2009 гoдинa учестуваше на Меѓунaрoден турнир вo фудбaл зa деца.    Нa турнирoт покрај...

Прочитај повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА ОПШТИНАТА ВЕЛИКА ПЛАНА

  |     |   No comment

  Во чест на основањето на збратимената општина Велика Плана, од 8 до 11 Мај, градоначалникот на општина Радовиш по покана на општина Велика Плана оствари службена посета на оваа збратимена општина со општина Радовиш.   Во рамките на посетата, градоначалникот имаше прием кај претседателот на општината -Игор...

Прочитај повеќе

ПОДОБРУВАЊЕ НА ПРИСТАПЕН ПАТ КОН СЕЛСКИТЕ ГРОБИШТА ВО С. ПОДАРЕШ

  |     |   No comment

Во Подареш се изврши поправка на пристапниот пат кон селските гробишта со дел од извадениот асфалт од патот Радовиш-Подареш. Со оваа поправка ќе се обезбеди безбеден приод и решавање на долгогодишниот проблем....

Прочитај повеќе