If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-34,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОПШТИНА РАДОВИШ ДОМАЌИН НА ЏИФОНИ ФЕСТИВАЛОТ

  |     |   No comment

Во текот на деновите 10 и 11 Мај (петок и сабота), Радовиш беше домаќин на Филмскиот фестивал „Џифони“.   Во Центарот за култура „Ацо Караманов“, повеќе од 120 ученици од средното општинско училиште „Коста Сусинов“ и од општинските основни училишта „Никола Карев“ и „Крсте П.Мисирков“, преку проактивни...

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ЕВРОПА И ПОБЕДА НАД ФАШИЗМОТ

  |     |   No comment

Денес по повод 74-годишнината од завршувањето на Втората светска војна, Денот на победата над фашизмот, и Денот на Европа делегации положија свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци во Паркот на младите во Радовиш.   Свежо цвеќе положи делегациja на градоначалникот на општина Радовиш, Советот на општина...

Прочитај повеќе

„ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“- Наградна игра

  |     |   No comment

ЕЛС Радовиш во соработка со ДУО ЕЛКОЛЕКТ од Скопје по претходно добиена дозвола од Министерство за финансии, врз основа на член 125 став 5 од Законот за игрите на среќа и за забавните игри организира наградна игра   ,, ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА,,   Цел на наградната игра  е...

Прочитај повеќе

ИСЧИСТЕНА УШТЕ ЕДНА ДИВА ДЕПОНИЈА

  |     |   No comment

Во рамки на акцијата за почиста животна средина вработените во ЈП„Плаваја“ Радовиш исчистија уште една дива депонија.   Со спроведувањето на оваа акција се трудиме да ја подигнеме свеста кај сите жители на општина Радовиш дека со неодоговорно и несовесно однесување нанесуваме огромна штета на природата...

Прочитај повеќе

ЕКОЛОШКА АКЦИЈА „НЕ БИДИ ГУБРЕ„

  |     |   No comment

Младинци и граѓани од с. Ињево под мотото „Не биди губре„ денес ја реализираа еколошката акција во рамките на граѓанската акција со цел подигнување на еколошката свест помеѓу граѓаните. Младите екологисти од с. Ињево помеѓу кои имаше и млади иселеници од Ињево во западните земји,...

Прочитај повеќе

МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЛИГДЕНСКИ КРЕАЦИИ“

  |     |   No comment

Денес, со почеток од 12, 00 часот беше отворена традиционалната Велигденска изложба во Центарот за култура „Ацо Караманов„ Радовиш. На изложбата учестуваат сите општински основни училишта од општина Радовиш, како и трите градинки од ЈОУДГ Ацо Караманов Радовиш и децата од дневниот центар „Порака„   Изложбата ја...

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖУВА УРЕДУВАЊЕТО НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ ТРОТОАРИ, ПЕШАЧКИ ПАТЕКИ, ПАРКИНЗИ И ДР.

  |     |   No comment

Поврзана е зградата на општината со полициската станица со патека и рампи за лица со попреченост, со што е овозможена напречена комуникација. Воедно се уредува хортикултурно дворното место – паркот кон кејот.   Исто така како Велигденска честитка, станарите од колективните станбени згради добија нов паркинг за...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ЗА АРХИТЕКТОНСКО-УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ЗА ПРОМЕНА НА ГРАНИЦА ПОМЕЃУ ГП-Ж10 (КП 4440/2) И ГП-Ж11 (КП 4440/3) ДЕЛ ОД УБ15 ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член35 став3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр. 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18), Градоначалникот на Општина Радовиш го дава следното:     С О О П Ш Т Е Н И Е  За организирање на Јавна презентација и...

Прочитај повеќе

OДРЖАНО СОВЕТУВАЊЕ НА ТЕМА: ЈАЗИКОТ И КНИЖЕВНОСТА ВО НАСТАВАТА ВО ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ НИЗ ПРИЗМА НА СПИСАНИЈАТА ЗА ДЕЦА „РОСИЦА”, „ДРУГАРЧЕ”, „РАЗВИГОР” И „НАШ СВЕТ”

  |     |   No comment

Денес во Центарот за култура „Ацо Караманов“ се одржа советување на тема : Јазикот и книжевноста во наставата во основното образование низ призма на списанијата за деца „Росица", „Другарче", „Развигор" и „Наш свет".   Иницијативата, организацијата и реализацијата на оваа активност во правец на професионалниот развој на воспитно-образовниот кадар...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ЛУПД ЗА ФОТОНАПОНСКА СОЛАРНА ЦЕНТРАЛА-Е2 СО МОЌНОСТ ДО 300КW НА КП БР. 1101

  |     |   No comment

Врз основа на член 65 став(6) од Законот за животна средина (Сл. Весник на РМ бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 187/13, 42/14, 44/15, 129/15, 192/15, 39/16 и 99/19), општина Радовиш, на ден 04.04.2019 година, донесе   Одлука за Неспроведување на стратегиска...

Прочитај повеќе