If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-36,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

МАНИФЕСТАЦИЈА „РАСТЕМЕ СО БАЈКИТЕ НА АНДЕРСЕН“

  |     |   No comment

Вчера, 2 Април (вторник) со почеток во 12:30 час. во рамките на јубилејот „1000 години Радовиш“ и програмата којашто општината ја организира за таа цел, во Општинската народна библиотека „Браќа Миладиновци“ се одржа манифестацијата „Растеме со бајките на Андерсен“ на која преку работилница, раскажување на...

Прочитај повеќе

ОПШТИНА РАДОВИШ ДОБИВА НОВ РОВОКОПАЧ

  |     |   No comment

Обезбеден од проектото на ЕУ за развој на руралната инфраструктура   На општина Радовиш и е доделен ровокопач во рамките на проектот „Набавка на универзални ровокопачи-натоварувачи за потребите на руралните општини“.  Истиот заеднички ќе го користи со општините Конче и Карбинци.   На барање на Владата, Европската Унија обезбеди...

Прочитај повеќе

Соопштение до граѓаните

  |     |   No comment

Територијата на нашата држава се соочува со зачестеност на полски и шумски пожари кои се помогнати од зголемувањето на температурите и сушниот период, а човечкиот фактор е посочен како причинител на истите, кои освен што ја загрозуват животната средина се закануваат и по животот на...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА XXVI СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

На 27.03.2019 год. беше одржана XXVI седница на Советот на општина Радовиш. Предложениот дневен ред беше дополнет со три точки: 1. Предлог Одлука за покренување на иницијатива за намалување на цената на водата, изнесување на смет и третман на отпадни води во општина Радовиш. 2. Предлог Одлука за...

Прочитај повеќе

ПРВАТА ФАЗА ОД САНАЦИЈА НА ОШТЕТЕН АСФАЛТ

  |     |   No comment

Екипите на ДПТУ „Коле Транс Инжинеринг“ ја завршија првата фаза од акцијата за санирање на ударните дупки на градските сообраќајници.    Санирани се најоштетените делови на асфалтот на булеварот Александар Македонски и други кртични сообраќајници во градот. Во склоп на акцијата е саниран и пристапниот пат до ЈП Плаваја. Во...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXVI СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXVI седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

РЕКОНСТРУКЦИЈА-НАДГРАДБА НА ПОСТОЕЧКИОТ АСФАЛТЕН КОЛОВОЗ

  |     |   No comment

                Во склоп на редовните активности од претходно донесената Програма за одржување на улици, во Радовиш деновиве се санирааат најкритичните места, каде што е оштетен асфалтот и истите се пополнуваат со нов слој.   Овие активности на општината се во склоп на претходно склучениот договор за одржување,...

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖЕНА XXV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

07.03.2019, Во салата за состаноци вчера продолжи 25 седница на Советот на општина Радовиш со  36 точки од дневениот ред.   По претходна координација со советничките групи, се продолжи работата и разгледувањето на точките од дневниот ред. Усвоени беа 29 точки од дневниот ред, 2 се повлечени....

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА XXV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

По усогласување со советниците, продолжување на 25 седница на Советот на општина Радовиш ќе се одржи во Четврток 07.03.2019 година, со почеток од 16.30 часот. во салата за состаноци во зградата на општина Радовиш.       РЕШЕНИЕ  (за Дневниот ред 25 седница на Советот на општина Радовиш)...

Прочитај повеќе

Одржана манифестацијата „ЗДРАВО ЖИВО БАБА МАРТА“

  |     |   No comment

Денес општинската народна библиотека „Браќа Миладиновци“ беше домаќин на манифестацијата „ЗДРАВО ЖИВО БАБА МАРТА“ која е дел од програмата на одбележувањето на јубилејот - 1000 години Радовиш.   Манифестацијата започна со настапот на нашиот кантавтор Јовица Илиќ со изведба на наградената композиција „Радовиш е само песна“ а...

Прочитај повеќе