If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-43,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 53  став 1 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXII-итна седница на Советот на општина...

Прочитај повеќе

ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИКОТ НА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес пред споменикот на паднатите борци во Радовиш од страна на делегација предводена од Градоначалникот Герасим Конзулов беше положено свежо цвеќе во чест сите херои кои загинаа во НОВ и ослободувањето на градот Радовиш, а по повод празникот 6-ти Ноември - денот на ослободувањето на...

Прочитај повеќе

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 6-ТИ НОЕМВРИ

  |     |   No comment

Програмата по повод 6-ти Ноември-денот на ослободувањето на градот Радовиш вчера продолжи со Академијата која се одржа во Центарот за култура „Ацо Караманов“. На оваа Академија поздравен говор и обраќање имаше Градоначалникот на Општина Радовиш г-дин Герасим Конзулов.   Во склоп на свечената Академија беа доделени Шестоноемвриските...

Прочитај повеќе

ТРАДИЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ПОВОД 6-ТИ НОЕМВРИ ПОМЕЃУ УЧИЛИШТАТА

  |     |   No comment

Во склоп на Програмата и празнувањето на 6-ти Ноември-денот на ослободувањето на градот Радовиш, традиционално и денес се одржа Турнирот во мал фудбал помеѓу основните училишта од нашата општина.   Признанијата и пехарите на најдобрите им ги доделија Градоначалникот Герасим Конзулов, Претседателот на Советот Коле Чаракчиев и...

Прочитај повеќе

СВЕЧЕНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес беше одржана свечената седница на Советот на општина Радовиш, по повод 6-ти Ноември-Денот на ослободувањето на градот Радовиш.   Советниците на оваа седница работеа со Дневен ред од четири точки. Свечено обраќање пред присутните имаа Претседателот на Советот Коле Чаракчиев и Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов...

Прочитај повеќе

НОВА ПРОТИВПОЖАРНА ОПРЕМА ЗА ТППЕ РАДОВИШ

  |     |   No comment

За прв општината инвестира сопствени средства во ТППЕ Радовиш   Градоначалникот на Општина Радовиш Герасим Конзулов, по повод 6ти Ноември  изврши примопредавање во употреба на еден дел од новата опрема на ТППЕ Радовиш во вредност од 2.650.000,00. денари.  Добиената техничка помош се состои од висококвалитетни изолациони апарти...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 9 РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ ВО РОК ОД 3 МЕСЕЦИ

  |     |   No comment

Врз основа на Програмата за јавни работи 2018-2021 година на Општина Радовиш, Одлуката за усвојување на општинската програма бр: 08-967/1 од 28 мај 2018 год. , Акциониот план за јавни работи на Општина Радовиш за 2018 година бр. 08-968/1 од 01.06.2018 година и Одлука за објавување...

Прочитај повеќе

ВО ЗАВРШНА ФАЗА НОВОИЗГРАДЕНОТО УЧИЛИШТЕ ВО КАЛАУЗЛИЈА

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов заедно со претставниците на Турската меѓународна агенција за соработка и развој (ТИКА) и програмски координатор Ајтекин Ајден денес беа во посета и увид на работите на проектот за изградба на подрачното училиште во село Калаузлија кое е во склоп на при централното...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД НЕКОЛКУ ГРАДОВИ ОД СРБИЈА

  |     |   No comment

Прием кај градоначалникот на општина Радовиш на претставници од пет градови во Р.Србија во рамките на студискиот престој посветен на семејното насилство и последиците врз децата и младите.   Денес во Радовиш започнува дводневниот студиски престој на 13 учесници од пет градови од Република Србија: Велика Плана,...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА XX. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш вчера ја одржа својата редовна 20-та седница, со која претседаваше Претседателот на Советот Коле Чаракчиев.   На оваа седница беше работено со дневен ред од 73 точки, од кои две беа повлечени, една одложена за наредната седница, а советниците усвоија 70 точки предложени...

Прочитај повеќе