If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-46,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ РАДОВИШ-ПОДАРЕШ (R1310)

  |     |   No comment

Во тек се работни активност на проектот кој ја опфаќа реконструкцијата и рехабилитацијата на Регионалниот пат кон село Подареш.   Во овој проект е вклучена целосна реконструкција и рехабилитација долж целата траса од 9,8 км. почнувајки од раскрсницата пред Ињево па се до село Подареш....

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ЛУПД КАЛАУЗЛИЈА

  |     |   No comment

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена   За планскиот документ ЛУПД за определување на градежна парцела со намена В1-Образование и наука-ПОУ с. Калаузлија, општина Радовиш, кој се носи согласно Законот за просторно и урбанистичко планирање, не е потребно да се спроведе стратегиска оцена на влијанието врз животната...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ДУП УБ 3

  |     |   No comment

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена   За планскиот документ Измена и дополнување на ДУП за дел од УБ3 со намена Индустрија во Радовиш, општина Радовиш, кој се носи согласно Законот за просторно и урбанистичко планирање, не е потребно да се спроведе стратегиска оцена на влијанието врз...

Прочитај повеќе

МИНИСТЕРОТ ШАПУРИЌ ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ

  |     |   No comment

  Вчера, Министерот задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни претпријатија Зоран Шапуриќ беше во посета на општина Радовиш.   Градоначалникот Герасим Конзулов и Министерот Шапуриќ, разговараа на повеќе теми за подобрување на економскиот раст и постојаната комуникација со бизнис заедницата, како и за мерките на...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XIX-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XIX-итна седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК ВО РАМКИТЕ НА „ПРОЕКТОТ ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИ ЗА ЕКОСИСТЕМСКИ-БАЗИРАНО НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД КАТАСТРОФИ

  |     |   No comment

Во просториите на општина Радовиш, денес се одржа координативен состанок во врска со имплементациjата на Еко-ДРР проектот, каде се продолжува со започнатите активности, кои се однесуваат на проектната локација во околината на село Коџалија.   Состанокот имаше за цел обезбедување на потребните податоци за тековно и непречено...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ДО ГРАЃАНИТЕ

  |     |   No comment

Почитувани сограѓани,         Според долгорочната временска прогноза, за подрачјето на Република Македонија а со тоа и на општина Радовиш, ни престои период пропратен со високи дневни теператури и слаби врнежи од дожд.   Временските прилики во текот на пролетта и летото, условија силен развој на вегетацијата, која веке...

Прочитај повеќе

ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕНИКОТ НА НЕЗАВИСНОСТА

  |     |   No comment

Денес, на свечен начин на спомен обележјето за независноста на Република Македонија пред зградата на ЕЛС општина Радовиш беше положено свежо цвеќе по повод 8 Септември - денот на независноста на Република Македонија.   Во име на целокупната општествено-политичка јавност, од страна на делегација предводена од Градоначалникот...

Прочитај повеќе

АПЕЛ

  |     |   No comment

Се позачестена е појавата на палење на депонијата во Радовиш а нашите неофицијални сознанија дека истата се пали намерно од лица кои  остваруваат лична заработка и  се ангажирани од страна на овластени откупувачи на отпад, за нивни потреби и од други лица.   Имајки во предвид  дека...

Прочитај повеќе

УСПЕШНО ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во основните и средното училиште во општина Радовиш денес и официјално започна новата учебна година.   Најсреќни од сите денес беа најмалите – првачињата кои денес го започнуваат своето школување, во петте основни училишта во општината до денес се запишани 278 првачиња, кои го започнуваат својот образовен...

Прочитај повеќе