If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-56,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПО ПОВОД ДЕНОТ НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДОДЕЛЕНИ ПЛАКЕТИ НА КРВОДАРИТЕЛИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес по повод одбележувањето на денот на крводарителството, во салата за состаноци во општина Радовиш, од страна на Градоначалникот на општина Радовиш беа доделени плакети на десет крводарители од општина Радовиш.   „Крводарувањето во буквална смисла на зборот е дарување на живот. Токму поради тоа сите Вие...

Прочитај повеќе

РАБОТНО ОДБЕЛЕЖАН 21 МАРТ – ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА

  |     |   No comment

Денес, во организација на Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, а во соработка со ЈП Плаваја Радовиш беше реализирана голема еколошка акција – расчистување на диви депонии на следните локации: 1.Бул Александар Македонски – индустриски дел, 2.Раклиш – подрачно училиште, 3.Раклиш – локален пат кон с. Калаузлија, 4.Депонија Радовиш, 5.Пат...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА НОВИОТ РУДНИК „БОРОВ ДОЛ“

  |     |   No comment

Вчера во салата за состаноци во општина Радовиш беше одржана Јавна презентација и дебата за новиот површински коп „Боров дол“. Организатори на презентацијата и дебатата се министерствата за транспорт и врски и за животна средина. Извршниот Директор на рудникот „Бучим“-Радовиш Николајчо Николов вели дека отварањето на рудникот „Боров...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТ НА УРБАНА ЗАЕДНИЦА „КУКЛЕВИЦА“ РАДОВИШ

  |     |   No comment

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТИ НА МЕСНА САМОУПРАВА ВО УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ   Собирот на граѓани во Урбаната заедница „Куклевица“ Радовиш, ќе се одржи во Центарот за култура „Ацо Караманов“ на ден 22,03,2018 година. (Четврток) со почеток од 18,00 часот....

Прочитај повеќе

РАЗВОЈ НА АЛТЕРНАТИВЕН ТУРИЗАМ ВО ПРЕКУГРАНИЧНИОТ РЕГИОН ПОМЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА

  |     |   No comment

Во рамките на проектот „Прекуграничен забавен центар", Општина Радовиш беше посетена од триесетина гости од повеќе градови од Република Бугарија од различни институции и организации.   Најпрво гостите беа примени во општина Радовиш од страна на Градоначалникот и дел од службениците при што им беа презентирани основни...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА VIII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш вчера ја одржа 8-та итна седница по која се расправаше на однапред донесениот дневен ред од 16 точки.   Пред почетокот на оваа седница советниците ги разгледуваа останатите точки од одложената 6-та седница, а после паузата се продолжи со новата седница на која не...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТ НА УРБАНА ЗАЕДНИЦА „КОМУНА“ РАДОВИШ

  |     |   No comment

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТИ НА МЕСНА САМОУПРАВА ВО УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ   Собирот на граѓани во Урбаната заедница „Комуна“ Радовиш, ќе се одржи во Центарот за култура „Ацо Караманов“ на ден 21,03,2018 годи. (Среда) со почеток од 18,00 часот....

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТ НА УРБАНА ЗАЕДНИЦА „ЈАВОР“ РАДОВИШ

  |     |   No comment

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТИ НА МЕСНА САМОУПРАВА ВО УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ   Собирот на граѓани во Урбаната заедница „Јавор“ Радовиш, ќе се одржи во Центарот за култура „Ацо Караманов“ на ден 19,03,2018 годи. (Понеделник) со почеток од 18,00 часот.  ...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И АНКЕТА ЗА „БОРОВ ДОЛ“

  |     |   No comment

За организирање на јавна презентација и јавна анкета по Државна урбанистичка планска документација за определување на градежна парцела со намена Г1- Тешка индустрија за експлоатација на минерална суровина бакар на локалитет „Боров Дол“, Општина Штип, Општина Радовиш и Општина Конче. Врз основа на член 35 став...

Прочитај повеќе

ПОЧИТ И ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИКОТ КАЈ ЈАВОРОТ – „113 ГОДИНИ ОД ПАЛЕЊЕТО НА ВАРОШКОТО МААЛО“

  |     |   No comment

На споменикот кој е изграден во знак на трајно сеќавање на борбата што ја водела четата на војводата Симеон Молеров против турскиот аскер во куќата на Коце Ајтов, каде што во ноќта на 14 март 1905 година е запалено „Варошкото маало“ во Радовиш, денес беше...

Прочитај повеќе