If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-61,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПОСЕТА НА ПРОТИВ ПОЖАРНАТА ЕДИНИЦА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес беше во посета на Против пожарната единица во Радовиш, каде што ги посети вработените и по повод новата година на оваа против пожарна едница им подари скромен подарок.   На вработените во ТППЕ Радовиш им ги честиташе претстоните новогодишни и божиќни празници,...

Прочитај повеќе

НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА НАЈМЛАДИТЕ ПРОДОЛЖУВА….

  |     |   No comment

Денес на задоволство на дечињата нивните училишта беа посетени од Дедо Мраз каде што им подари слатки подароци. Оваа посета низ училиштата е во склоп на „Новогодишната програма“ која е во организација на Општина Радовиш и Центарот за култура „Ацо Караманов“.   НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА Вторник 26.12.2017 год. –...

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕНИ СТИПЕНДИИ НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

И оваа година, по петти пат согласно Правилникот за доделување на стипендии на ученици од основното и средното образование во општина Радовиш а врз основа на претходно распишаниот јавен конкурс, Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов и Советот на општина Радовиш донесоа, ОДЛУКИ за доделување...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА СОУ „КОСТА СУСИНОВ“ ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНЗУЛОВ

  |     |   No comment

Денес во посета на СОУ „Коста Сусинов“ во Радовиш беше Градоначалникот Герасим Конзулов каде што имаше средба со директорот Гоце Лазарев и претставници од Средношколската унија од оваа средно училиште.   Градоначалникот Конзулов им ги донираше наградите на Средношколската унија кои ќе бидат доделени утревечер на Новогодишната...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕРАСИМ КОНЗУЛОВ ВО ПОСЕТА НА ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР „ПОРАКА“

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес беше во посета на Дневниот центар „Порака“ во Радовиш, каде што имаше средба со волонтерите и вработените, а исто така на штитениците од овој дневен центар им подари скромни подароци.   ФОТО ГАЛЕРИЈА...

Прочитај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЈА ОДРЖА IV СЕДНИЦА

  |     |   No comment

Денес беше одржана 4 седница на Советот на општина Радовиш на која се работеше со дневен ред од 13 точки.   Покрај советничките прашања на кој даде одговор Градоначалникот Герасим Конзулов, на оваа седница беше разгледена точката за меѓуопштинската соработка помеѓу општините Радовиш и Конче, како и...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА IV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на IV седница на Советот на општина Радовиш. Седницата ќе...

Прочитај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЈА ОДРЖА III СЕДНИЦА

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш денес ја одржа третата седница. Седницата ја водеше Претседателот на Советот Коле Чаракчиев, а се работеше со однапред донесен дневен ред од 49 точки.   Од страна на советниците до Градоначалникот Герасим Конзулов беа поставени повеќе прашања на кој даде одговор самиот градоначалник...

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН 21 ДЕКЕМВРИ – ДЕНОТ НА ТУРСКАТА НАСТАВА ВО МАКЕДОНИЈА

  |     |   No comment

По повод  „Денот на турската настава во Македонија“  вчера во ЦК „Ацо Караманов“ во Радовиш, беше одржана свечена приредба, организирана од страна на ООУ „Крсте П. Мисирков“-Радовиш. Настава на турски јазик во Македонија  се изведува од далечната 1944 година. Со измените на законот за празници на...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА III СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на III седница на Советот на општина Радовиш. Седницата ќе...

Прочитај повеќе