If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-64,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ИЗЛОЖБА НА НАРОДНИ НОСИИ „ТРАДИЦИОНАЛНОТО НАСЛЕДСТВО НА ИЊЕВО“

  |     |   No comment

„Традиционално наследство на село Ињево“- изложбата која беше денес отворена во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш, и е поставена во склоп на „Саемот на книги 2017“ кој се одржува од 13-17 Ноември во библиотеката во Радовиш. Градоначалникот Герасим Конзулов ја посети поставката на носиите и...

Прочитај повеќе

ПРОДАЖЕН „САЕМ НА КНИГИ 2017“ ВО ОНБ „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

ОНБ „Браќа Миладиновци“ од Радовиш, традиционално и оваа година го организира „Саемот на книга 2017“ кој ќе се одржи од 13-17 ноември во просториите на Библиотеката во Радовиш....

Прочитај повеќе

КОНСТИТУИРАН НОВИОТ СОВЕТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

  Советот на општина Радовиш ја одржа првата конститутивна седница. На истата беа верификувани мандатите на деветнаесете нови советници на општината. Во следните четири години за интересите на жителите на Опшина Радовиш во соработка со градоначалникот Герасим Конзулов, одлуки ќе носат вкупно 19 советници, од кои, 8...

Прочитај повеќе

РАБОТНА СРЕДБА ЗА ПРОЕКТОТ ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА

  |     |   No comment

Денес по иницијатива на Градоначалникот Герасим Конзулов се одржа работна средба со учесниците во изведбата на проектот Пречестителна станица и реконструкција на канализационите системи.   Беа Присутни преставници на изведувачкиот конзорциум VTE и ,,Вардар Градба,, со своите претставници  Томик Тебски, Славејко Георгиев и Николче Панев, Надзорот од...

Прочитај повеќе

КОНКУРС за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ Коста Сусинов Радовиш за учебната 2017/2018 година

  |     |   No comment

КОНКУРС       за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ Коста Сусинов Радовиш за учебната 2017/2018 година   За учебната 2017/2018 година, Општина Радовиш ќе додели:  20 стипендии на талентирани ученици од VI до IX одделение – по една од шесто, седмо, осмо и дветто...

Прочитај повеќе

Известување за проектот за збратимување, според програмата–Мрежа на градови (Network of Towns)

  |     |   No comment

И  З  В  Е  С  Т  У  В  А  Њ  Е Општина Радовиш, заедно со  општината Контурси Терми од Италија спроведува проект за збратимување, според програмата –Мрежа на градови (Network of Towns).   Предвидена е 3 дневна посета на официјална делегација од општина Радовиш во општина Контурси...

Прочитај повеќе

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА ОД МЕЃУНАРОДНАТА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „СВЕТИ ГЕОРГИЈ 2017“

  |     |   No comment

Во Центарот за култура „Ацо Караманов“ беше отворена Изложбата од втората по ред Радовишка меѓународна ликовна колонија „Свети Георгиј 2017“ на која учествуваа дваесетина големи уметници од Македонија и други држави.   Меѓународната ликовна колонија која беше под покровителство на Општина Радовиш, а организирана од ДЛУР „Рада“ ...

Прочитај повеќе

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 6-ТИ НОЕМВРИ, И ДОДЕЛУВАЊЕ НА ШЕСТОНОЕМВРИСКИТЕ ПЛАКЕТИ

  |     |   No comment

Програмата по повод 6-ти Ноември-денот на ослободувањето на градот Радовиш вчера продолжи со Академијата која се одржа во Центарот за култура „Ацо Караманов“. На оваа Академија поздравен говор и обраќање имаше Градоначалникот на Општина Радовиш г-дин Герасим Конзулов.   Градоначалникот Конзулов пред присутните гости и претставници од...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНЗУЛОВ ПО ПОВОД 6-ТИ НОЕМВРИ – ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ГРАДОТ РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес Градоначалникот на Општина Радовиш Герасим Конзулов имаше свечен прием во општината, по повод 6-ти Ноември-денот на ослободувањето на градот Радовиш. На овој прием присуствуваа голем број на гости....

Прочитај повеќе

ТРАДИЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ПОВОД 6-ТИ НОЕМВРИ ПОМЕЃУ ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА

  |     |   No comment

Во склоп на Програмата и празнувањето на 6-ти Ноември-денот на ослободувањето на градот Радовиш, традиционално и денес се одржа Турнирот во мал фудбал помеѓу основните училишта од нашата општина.   Градоначалникот Герасим Конзулов на најдобрите екипи им додели признанија и пехари.   Најуспешна беше екипата на ООУ Крсте П....

Прочитај повеќе