If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-68,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

АПРИЛИЈАДА 2017

  |     |   No comment

Денес, дечињата од ЈОУДГ „Ацо Караманов“, од Центарот за ран детски развој и учениците од Општинските основни училишта во Радовиш, го претворија Плоштадот „Св.Спасо Радовишки“ во пролетна кошница исполнета со разнобојни цветови, каубојци, индијанци, хавајки, супермени, бетмени, пчелички, бубамари, пингвини, војници, кловнови, волшебници и други...

Прочитај повеќе

УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА

  |     |   No comment

Денес во посета на општина Радовиш беа дечиња од 4-то и 5-то одделение од Основното училиште „Орце Николов“-Ињево. Тие заедно со нивните наставници беа примени од страна на градоначалникот на општината Сашко Николов.   Целта на нивната посета е одблизу да се запознаат со институцијата градоначалник и...

Прочитај повеќе

ЗАВРШИ ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ ДЕТСКИ ПАРК ВО ОРАОВИЦА

  |     |   No comment

Завршено е партерното уредување и поставување на детско игралиште и урбана опрема во парк  с.Ораовица   На радост на децата и задоволство на повозрасните жители деновиве е завршена изградбата на детското игралиште во населеното место Ораовица, ова игралиште е изградено преку Проектот за подобрување на постоечката и...

Прочитај повеќе

ИЗГРАДБА НА УЛИЦАТА КОН ТИРЗ ЗОНАТА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Отпочната е изградбата на улица која води до ТИРЗ зоната, улицата е со вкупна проектирана должина 270m' (100m' реконструкција, 170m' нова градба) од вкупната должина 100m' се постоечка изградена улица со оштетување на горен и долен строј. Претстои целосна реконструкција и замена на коловозна конструкција.   Ширината...

Прочитај повеќе

РАБОТИЛНИЦА НА ЛЕСС – Локалните економски социјални совети

  |     |   No comment

На ден 23.03.2017 година во ресторан Шампион во Радовиш, се одржа последната 7 работилница наменета за претставниците на ЛЕСС – локалните економско социјални совети од Република Македонија. На работилницата присуствуваа и членовите на ЛЕСС – локалниот економско социјален совет на општина Радовиш. Локалниот економско социјален...

Прочитај повеќе

ПОКРАЈЧЕВО ДОБИВА УШТЕ ЕДЕН ЗНАЧАЕН ПРОЕКТ – НОВА УЛИЦА ВО ДОЛЖИНА 570 МЕТРИ

  |     |   No comment

Општина Радовиш во континуитет продолжува со реализација на проекти за подобрување на животните услови на граѓаните во сите населени места па така деновиве активно се одвиваат градежните активности за изградба на улица во село Покрајчево. Улицата е во должина од 570 метри и чини 4...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА МЛАДИТЕ РАКОМЕТАРИ НА РК РАДОВИШ

  |     |   No comment

Вчера во салата на Советот на општина Радовиш, на прием кај Градоначалникот Сашко Николов беа младинските категории на Ракометниот клуб „Радовиш“.   На почетокот Градоначалникот изразувајќи го своето огромно задоволство од досегашните постигнати резултати, особено од големиот успех на пионерите со пласманот во Фајнл фор, им посака...

Прочитај повеќе

КАЛУЃЕРИЦА ЌЕ ДОБИЕ УЛИЦА ПО СИТЕ СТАНДАРДИ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов денеска го посети населеното место Калуѓерица и на локацијата на која се гради улица во ова населено место се увери во интензитетот и квалитетот на работата на ова локација. Напоменувајќи ги сите претходно реализирани проекти.   Улицата е во должина од...

Прочитај повеќе

КАНАЛИЗАЦИОНИ МРЕЖИ

  |     |   No comment

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ Мандат 2013-2017 година   1. Изградена канализациона мрежа во Калуѓерица 2. Изградена канализациона мрежа во Воиславци 3. Довршена канализацијата во Ињево 4. Изградена атмосферска канализација во УБ 26 5. Заокружена изградбата на канализационата мрежа во Покрајчево 6. Доизградба на фекална канализација во Раклиш 7. Решен проблемот со атмосферските води на улица...

Прочитај повеќе

60 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ.

  |     |   No comment

На денеска одржаната седница на Советот на општина Радовиш присутните членови расправаа по 31 точка од дневниот ред. Беа усвоени годишните сметки на Буџетот на општината, на сите основни училишта во општината, Детската градинка, Центарот за култура „Ацо Караманов“, и јавните претпријатија чиј основач е...

Прочитај повеќе