If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-69,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПАТНА ИНФРАСТРУКТУРА

  |     |   No comment

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ Мандат 2013-2017 година   1. Асфалтирана улица Дане Трајков 2. Асфалтирана улица „4“ во Корчо Маало 3. Изградена улица Бел Камен 4. Реконструирана улицата Шаин Маале 5. Асфалтиран локален пат од ул. Плачковица во правец Р528 (Коџа Баир) 6. Поплочена со бекатон улица во 5 УЗ (Габрешко Маало) 7. Поплочени со...

Прочитај повеќе

ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦА ВО КАЛУЃЕРИЦА

  |     |   No comment

„Општина Радовиш влегува во интензивна пролетна инфраструктурна офанзива. Се реализираат приоритетни проекти кои се отпочнати, а со доаѓањето на пролетта и подобрувањето на временската состојба очекувам отпочнување на повеќе нови проекти во поголем дел од населените места, како и успешно завршување на веќе отпочнатите во...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС за ангажирање на 11 работници за изведување на јавни работи

  |     |   No comment

ЈАВЕН ОГЛАС за ангажирање на 11 работници за изведување на јавни работи во рок од 4 месеци     Услови за пријавување: а) долгорочно евидентирани невработени лица б) ниско квалификувани невработени лица в) лица над 55 години   за лицата кои ке бидат избрани и ангажирани е предвидена финансиска подршка во износ од...

Прочитај повеќе

ПРОЕКТИ ВО ЗДРАВСТВОТО

  |     |   No comment

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ Мандат 2013-2017 година   1. Целосна реконструкција на фасадата на ЈЗУ „Здравствен дом“ Радовиш 2. Целосна промена на столаријата на ЈЗУ „Здравствен дом“ Радовиш 3. Реконструкција и адаптација на зградата за специјалистички дејности на ЈЗУ „Здравствен дом“ Радовиш 4. Набавен Биохемиски анализатор за потребите на ЈЗУ „Здравствен дом“...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА ЗДРУЖЕНИЈА И НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА 2017 ГОДИНА

  |     |   No comment

ЈАВЕН ПОВИК За распределба на средства од буџетот на општина Радовиш на здруженија на граѓани и невладини организации од општина Радовиш за 2017 година 1. Се распишува оглас за распределба на средства од Буџетот на општина  Радовиш на заинтересирани  здруженија на граѓани и невладини организации од општина Радовиш...

Прочитај повеќе

ИЗГРАДЕНА СПОРТСКА ИНФРАСТРУКТУРА

  |     |   No comment

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ Мандат 2013-2017 година   1. Изградено повеќенаменско спортско игралиште во дворот на Гимназијата „Коста Сусинов“ 2. Изградена нова Спортска Сала во ООУ „Крсте П. Мисирков“ 3. Изграден спортски терен во 3-та Урбана заедница во Радовиш 4. Изграден повеќенаменски спортски терен во ООУ „Никола Карев“ 5. Изградена Фитнес Зона 6. Изградени...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ТППЕ РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денеска градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов ги посети вработените во ТППЕ-Радовиш.   При посетата беше разговарано за предизвиците со кои се соочуваат вработените во ТППЕ Радовиш, а исто така им беа предадени ново набавени комплетни униформи.   Градоначалникот Николов истакна дека за извршување на нивните работни задачи е...

Прочитај повеќе

59. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на Општина Радовиш ја одржа 59 работна седница. Покрај советничките прашања на денешната седница членовите на Советот на општина Радовиш расправаа по 33 точки од дневниот ред.    Исто така Советот ги усвои и извештаите донесени од комисиите при Советот на општина Радовиш...

Прочитај повеќе

ЗАВРШНА ФАЗА ОД ИЗГРАДБАТА НА СПОРТСКОТО ИГРАЛИШТЕ И ДЕТСКОТО КАТЧЕ ВО ТРЕТАТА УРБАНА ЗАЕДНИЦА

  |     |   No comment

Жителите на населба „Куклевица“ претстојните пролетни денови имаат можност да ги поминуваат и да уживаат во новата содржина во ова населба-спортското игралиште и детското катче.   Имено во текот на денешниот ден фирмата изведувач „Изградба“ ДОО Струмица ги постави детските реквизити: лулашки, клацкални, тобоган за лизгање.   Претходно на...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИКИ ПЛАНОВИ

  |     |   No comment

Се известуваат граѓаните и правните лица на територијата на Општина Радовиш, дека се распишува: Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови.   Јавниот повик се распишува согласно на член21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.в. на РМ бр.199/2014,42/2015,44/2015,31/16) за период од најмалку...

Прочитај повеќе