If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-7,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОТВАРАЊЕ НА НОВОГОДИШНО-БОЖИЌНИОТ БАЗАР, ПРОЕКТ „СВЕТОЛ ГРАД“

  |     |   No comment

Под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Радовиш, а во организација на Центарот за култура „Ацо Караманов“ со отварање на новогодишно-божиќниот базар, започна проектот „светол град“. Свое обраќање имаше Градоначалникот Ацо Ристов истакнувајќи: „овој проект е светол, не затоа што го осветливме или украсивме Радовиш,...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 4 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 4 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНИ 48-ТЕ КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ

  |     |   No comment

Во деновите од 16 до 18 Декември во организација на Центарот за култура „Ацо Караманов“ и ОНБ „Браќа Миладиновци“ а под покровителство на општина Радовиш и Министерството за култура, во Радовиш се одржаа 48-те Караманови поетски средби. Активностите започнаа во Четвртокот со првата, воопшто организирана креативна...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

  |     |   No comment

Врз основа на чл.22, став 1, точка 8 од Законот за Локална самоуправа, чл. 43, став 1, од Статутот на општина Радовиш и врз основа на член 9 од Правилникот за доделување на стипендии на талентирани ученици од основното и средното образование во општина Радовиш...

Прочитај повеќе

УВИД НА ЧИСТЕЊЕТО НА РЕЧНОТО КОРИСТО НА РЕКА СТУПНИЦА ВО ПОДАРЕШ

  |     |   No comment

Продолжуваме со одговорна реализaција на она што го ветивме во нашата програма и директно ги решаваме напластените проблеми на граѓаните. Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов направи увид на чистењето на речното користо на река Ступница во Подареш. Со помош на техничката механизација на ЈП Плаваја, ќе...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРАВНИТЕ И ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА КОИ ГИ НЕМААТ ПОДМИРЕНО СИТЕ ДАВАЧКИ ОД ДАНОК НА ИМОТ И КОМУНАЛНА ТАКСА

  |     |   No comment

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРАВНИТЕ И ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА КОИ ГИ НЕМААТ ПОДМИРЕНО СИТЕ ДАВАЧКИ ОД ДАНОК НА ИМОТ И КОМУНАЛНА ТАКСА...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ДАНОЧНИТЕ ОБВРЗНИЦИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НАСТАНАТИ ПРОМЕНИ ВО ТЕКОТ НА 2021 КОИ СЕ ОДНЕСУВАТ НА ДАНОК НА ИМОТ И КОМУНАЛНА ТАКСА

  |     |   No comment

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ДАНОЧНИТЕ ОБВРЗНИЦИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НАСТАНАТИ ПРОМЕНИ ВО ТЕКОТ НА 2021 КОИ СЕ ОДНЕСУВАТ НА ДАНОК НА ИМОТ И КОМУНАЛНА ТАКСА...

Прочитај повеќе