If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-75,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

7000 ПЕНЗИОНЕРИ СЕ ДРУЖЕА НА МАНАСТИРОТ СВ. ЃЕОРГИ ВО ОРАОВИЦА

  |     |   No comment

Најмасовното дружење досега на пензионерите од цела Македонија на Ораовичко манастирче   Манастирот Св.„Ѓеорѓи Великомаченик“ кај село Ораовица и ова година традиционално беше место каде над 7000 пензионери од цела Македонија беа гости на домаќинот организатор Здружението на пензионери на општините Радовиш и Конче.   Забава, дружење и оро,...

Прочитај повеќе

АКТИВНОСТИ ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ДЕТСКИТЕ КАТЧИЊА

  |     |   No comment

        Општина Радовиш започна со активности за уредување на сите детски паркови низ општината што вклучува: санација, поправка на детските реквизити, фарбање и чистење на просторот во и околу истите. Како и секоја година општината за овие активности се вклучени ангажираните работници од социјално ранливи категории на...

Прочитај повеќе

ОСНОВАН ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКО-СОЦИЈАЛЕН СОВЕТ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

      Денеска беше потпишана спогодбата за основање локален економско-социјален совет во Општина Радовиш. Локалниот економско-социјален совет (ЛЕСС) ќе има консултативно-советодавна функција, ќе разгледува прашања и ќе дава мислења, предлози и препораки до градоначалникот и Советот на Општината за одредени прашања од економско-социјалната сфера. Потписници на спогодбата за...

Прочитај повеќе

ПОКРАЈЧЕВО СО НОВА АСФАЛТИРАНА УЛИЦА

  |     |   No comment

  Деновиве жителите на село Покрајчево се сведоци на реализација на уште еден ветен проект од страна на градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов, именно станува збор за асфалтирање на улица во селото во должина од 237 метри, ширина од 3,5 метри и дебелина на асфалтот...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 51 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на Општина Радовиш ја одржа 51 работна седница на која беа предвидени повеќе точки во дневниот ред. Исто така Советот ги усвои и извештаите донесени од комисиите при Советот на општина Радовиш...

Прочитај повеќе

БАСКЕРФЕСТ 2016

  |     |   No comment

      Во Саботата на 25 Jуни, Општина Радовиш како дел од програмата на Радовишко културно лето, беше домаќин на уличната летна атракција „БАСКЕРФЕСТ 2016“. Поединечните перформанси на Германецот VINYL BURNS, Чилеанецот MONK, Aмериканецот Willy Wonder, новосадската атракција со оган - МARKO & SOFI, чудесниот Mr.Copini и останатите...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАTA ВО ПОКРАЈЧЕВО

  |     |   No comment

  Општина Радовиш продолжува со реализација на ветените проекти Општина Радовиш и во овие жешки денови продолжува со реализација на зацртаните проекти со што секојдневно ги подобрува условите за живот на своите граѓани. Во тек е пробивање и асфалтирање на улица во село Покрајчево. Улицата е во...

Прочитај повеќе

ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ТОПОЛНИЦА

  |     |   No comment

Во село Тополница беше пуштено во функција новото повеќенаменско спортско игралиште, кое е изградено со средства од буџетот на општина Радовиш, еден од ветените проекти на Градоначалникот Сашко Николов за жителите на оваа населено место. Навистина е задоволството големо што во селото Тополница имаме прилика да...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НАСТАНАТИ ПРОМЕНИ И ПОДАТОЦИ ЗА ДАНОК НА ИМОТ

  |     |   No comment

ИЗВЕСТУВАЊЕ Се известуваат сите даночни обврзници, правни и физички лица, од Општина Радовиш, да ги пријават сите настанати промени во текот на 2016 година, кои се однесуваат на данокот на имот или комунална такса.  ...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ПЛАЌАЊЕТО НА ДАНОКОТ НА ИМОТ И КОМУНАЛНА ТАКСА

  |     |   No comment

СООПШТЕНИЕ Им се соопштува на сите правни и физички лица од Општина Радовиш, кои ги немат подмирено сите давачки од данокот на имот и комунална такса, тоа да го сторат во најкус можен рок...

Прочитај повеќе