If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-77,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

49. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Од денес Советот на општина Радовиш со нов член- Павлина Арсова која влегува во составот на Советот од советничката листа на опозицијата.   На денешната седница на Советот на општина Радовиш свечена заклетва пред присутните даде новиот член на Советот на општина Радовиш Павлина Арсова, по што советниците...

Прочитај повеќе

ОГЛАС за учество на обука и распределба на грантови за воведување на агроеколошки мерки во сливот на река Струмица – Прв циклус

  |     |   No comment

Проектот за управување со сливот на река Струмица има за цел да воведе сеопфатни мерки со кои значително ќе се подобри еколошкиот статус на водните тела и целокупното сливно подрачје. Во партнерство со локалните земјоделски производители, Проектот ќе спроведува активности за зголемување на конкурентноста...

Прочитај повеќе

ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИКОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

  |     |   No comment

  По повод 113 години од прераното загинување на македонскиот револуционер и иделогот на македонското револуционерно движење Гоце Делчев, денес во паркот на младите на неговиот споменик беше оддадена почит и положено свежо цвеќе.   Свежо цвеќе положи делегација предводена од страна на Градоначалникот Сашко Николов, делегација на...

Прочитај повеќе

ПЕШАЧКА ПАТЕКА ДО МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС СВ. ГЕОРЃИ

  |     |   No comment

  Вo завршна фаза се активностите на изградбата на Пешачката патека до манастирскиот комплекс Св. Георги во Ораовица. Оваа пешачка патека е во должина од 1.700 метри, а средствата се обезбедени преку Агенцијата за рурален развој. Покрај изградбата на патеката во проектот е предвидено и поставување урбана опрема,...

Прочитај повеќе

УЛИЦАТА „ШАИН МААЛЕ“ ЦЕЛОСНА ОБНОВЕНА И АСФАЛТИРАНА

  |     |   No comment

Завршени се сите градежни активности поврзани со рехабилитацијата на улицата „Шаин Маале“.   Санирана е главната причина која во минатото предизвикуваше голем проблем и ископување на асфалтот, а тоа беше запушена и несоодветна атмосферска канализација.   Сега со новите градежни активности се поставени уште три нови попречни канали со...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА „ОПШТИНСКАТА РАКОМЕТНА УЧИЛИШНА ЛИГА“

  |     |   No comment

Во Спортската сала 25 Мај, во организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт, беше одиграно Првото коло од „Општинската училишна лига во Ракомет – Машки“.   Постигнати беа следните резултати: ООУ „Коста Рацин“ – ООУ „Кирил и Методиј“  11:2 ООУ „Никола Карев“ – ООУ „Орце Николов“ 8:11 ООУ „Крсте Петков...

Прочитај повеќе

ОБЈАВА ЗА ОТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ

  |     |   No comment

  ОПШТИНА РАДОВИШ ОБЈАВА број 1/2016 (14.04.2016) за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Радовиш   ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Детален урбанистички план за град  Радовиш...

Прочитај повеќе

ЈЗУ „ЗДРАВСТВЕН ДОМ“ РАДОВИШ ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВСТВОТО

  |     |   No comment

 И ова година здравствените работници од Радовиш со свеченост го одбележаа светскиот ден на здравството Со поздравно обраќање пред присутните гости директорот Јован Ристов им го честиташе денешниот празник на вработените и сите здравствени работници. Исто така беше искажана и огромна благодарност за сите реализирани и...

Прочитај повеќе

ВО РАДОВИШ НАД 400 ПАРЦЕЛИ ЗА ПРОЕКТОТ „КУПИ КУЌА ЗА МЛАДИ“

  |     |   No comment

Радовишани покажаа голем интерес за караванот  „Купи куќа за млади“ Вчера во Салата на советот на општина Радовиш во присуство на голем број заинтересирани граѓани и претставници од надлежните институции беа презнтирани програмите на Владата на Република Македонија „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи...

Прочитај повеќе