If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-8,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

РАБОТНА СЕДНИЦА НА РЕГИОНАЛНИОТ ШТАБ НА РЦУК РАДОВИШ ВО ПРОШИРЕН СОСТАВ

  |     |   No comment

Одржана работна седница на Регионалниот штаб на РЦУК Радовиш во проширен состав со присуство на градочалниците на општините Радовиш и Конче, под раководство на Стојанче Ангелов, диркторот на Центарот за управување со кризи (ЦУК). Согласно дневниот ред се разви обемна и конструктивна дискусија за подготвеност на...

Прочитај повеќе

РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКОТ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА МЕРКИ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ СОГЛАСНО ПРОГРАМАТА ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов беше во посета на општинското основно училиште „Кирил и Методиј“ во Ораовица каде во тек е реализацијата на проекот за спроведување на мерки за енергетска ефикасност согласно програмата за аерозагадување. Со цел за енергетска ефикасност и заштеда на енергија ке...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 3 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 3 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА ПЕТТЕ УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ И НА МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ ПО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Беше разговарано за самиот статус на месните заедници како и за проблемите кои ги имаат по своите населени места. Тие ги искажаа своите приоритети кои системски ќе се решаваат од страна на општината, а од наша страна им беа посочени некои можности за работење и развој...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА АМБАСАДОРОТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА, СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН

  |     |   No comment

Денес во посета на општина Радовиш беше Амбасадорот на Руската Федерација во Македонија, Неговата Екселенција Г-дин Сергеј Баздникин.  На протоколарната средба со градоначалникот на општина Радовиш - Ацо Ристов, беа разменети мислења на повеќе актуелни теми, вклучувајќи ја економската состојба во државата и општината како и...

Прочитај повеќе

ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО СТОПАНСТВЕНИЦИ КОИ СО СВОЈАТА ДЕЈНОСТ СЕ ЛОЦИРАНИ ВО СКЛОП НА ГРАДСКИОТ ПАЗАР

  |     |   No comment

Целта на средбата беше изградбата на нов Градски пазар која е планирана за идната година. Во таа насока беа разменети мислења околу сегашните проблеми, новите можности за користење на објектите, можности за инвестиции и секакви други идеи во делот на изградбата и изгледот на новиот...

Прочитај повеќе

САНАЦИЈА НА СПОРТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО ООУ „КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ОРАОВИЦА

  |     |   No comment

Во склоп на оваа училиште се реализира проект за санирање на спортското игралиште и обележување на теренот со еко боја, исто така ќе се изврши санација на летниковец и поставување на нови клупи и канти. На спортскиот терен ќе бидат поставени нови голови и кошеви...

Прочитај повеќе