If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-86,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПАТОТ ПОДАРЕШ-СМИЉАНЦИ ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ ДОКОМПЛЕТИРА

  |     |   No comment

Започна изградбата на нови 950 метри од патниот правец Подареш-Смиљанци.   Завршени се сите законски рокови и процедури околу избор на изведувач на дел од патниот правец Подареш-Смиљанци кој ќе биде изграден со подршка од Јавното претпријатие за државни патишта.   Со претходниот проект делница од овој патен правец...

Прочитај повеќе

ЗАВРШНИ АКТИВНОСТИ-ПОПЛОЧУВАЊЕ НА УЛ. „6-ТИ НОЕМВРИ“ (КРАК)

  |     |   No comment

Жителите од улицата „6-ти Ноември“ (крак) деновиве се сведоци на завршните активности за поплочување на ова улица која долги години во центарот на градот беше проблематична за нив, особено во зимскиот период и во време на обилни врнежи. Ова е дел од многуте активности кои се...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА АЛПИНИСТИЧКИОТ ЛОКАЛИТЕТ „ПЛОЧА“

  |     |   No comment

Градоначалникот Сашко Николов го посети Алпинистичкиот дом и локалитетот „Плоча“ каде што свечено беше пуштена фотонапонската централа за произвотство на електрична енергија која е донација од општина Радовиш.   Фотонапонската централа за произвотство на електрична енергија веќе е во функција и служи за осветлување на Алпинистичкиот дом. Самата...

Прочитај повеќе

УЛИЦАТА „ДАНЕ ТРАЈКОВ“ ИНТЕНЗИВНО СЕ ПОДГОТВУВА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ

  |     |   No comment

Уште едно ветување од Градоначалникот Сашко Николов се реализира и е во финалната-завршна фаза,  долго очекуваната улица за изградба „Дане Трајков“ станува реалност за граѓаните од 5та УЗ во Радовиш.   По завршувањето на атмосферската, фекалната и водоводната мрежа, деновиве интензивно се работи на последниот строј, а...

Прочитај повеќе

ООУ КРСТЕ П. МИСИРКОВ СО НОВА БИБЛИОТЕКА

  |     |   No comment

  Основното општинско училиште „Крсте Петков Мисирков“ доби нов простор за едукација и развој на образовниот процес.   Имено станува збор за новата училишна библиотека, деновиве беше отпочната монтиражата и средувањето на просторот на библиотеката која се очекува да биде комплетно опремена со книги и лектири кои се...

Прочитај повеќе

ЈАРГУЛИЦА ДОБИ КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ – УЛИЦИ ВО ДОЛЖИНА ОД 1361 МЕТРИ

  |     |   No comment

Се градат нови, се обновуваат стари улици. Градежната оператива е на терен. 2015 дефинитивно ќе биде одбележана како година на инвестиции во инфраструктурата.   Водени од потребата за унапредување на квалитетот на живот во руралните средини, Општина Радовиш  дава посебен приоритет на обновување на патната инфраструктурата во...

Прочитај повеќе

ОТВОРЕН ДЕН НА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

  |     |   No comment

Денеска во просториите на општина Радовиш беше организиран-Отворен ден на локално ниво од страна на Комисијата за заштита од дискриминација со единиците на локалната самоуправа во соработка со ОБСЕ.   Претседателот на комисијата за заштита од дискриминација Душко Миновски говорејќи на темата објасни што е дискриминација, како...

Прочитај повеќе

ДЕЧИЊАТА ОД ПОДАРЕШ И ЗЛЕОВО ЌЕ СЕ РАДУВУВААТ НА НОВИТЕ ДЕТСКИ ИГРАЛИШТА

  |     |   No comment

Општина Радовиш отпочнува со градба на уште две нови детски игралишта и поставување на урбана опрема во паркови во с.Подареш и с.Злеово.   Изградбата на детскиот парк во с.Подареш е веќе отпочната, додека во тек е расчистување на теренот во каде треба да  се изгради детски парк...

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕНИ НОВИ РЕШЕНИЈА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА

  |     |   No comment

Денеска Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов додели нови решенија за легализација на граѓани од нашата општина.    Процесот на легализација продолжува и веќе по традиција градоначалникот на општината секој месец ги доделува дел од подготвените решенија за легализација.   Според динамиката со која се одвива овој процес во...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТОТ „ХУМАНОСТА НАШ ПРЕДИЗВИК“

  |     |   No comment

  Средба со лицата ангажирани за спроведување на Проектот ,,Хуманоста наш предизвик“ ,,Хуманоста наш предизвик“-проект кој ќе се реализира во текот на следните шест месеци по програмата „Општинско-корисна работа“ има за цел да овозможи социјално вклучување на невработени лица преку нивно ангажирање на определено скратено работно време,...

Прочитај повеќе