If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-94,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ДЕЧИЊАТА ОД “ИЗВОРЧЕ“ ДОБИЈА ТРАМБОЛИНА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

  |     |   No comment

Денес во посета на ЈОУГД “Ацо Караманов”, објект Изворче беше Градоначалникот Сашко Николов каде што на најмалите им донираше Трамболина и Клацкалка-Дино, како и новогодишни пакетчиња.   Како благодарност тие приредија забава, претставувајки се со новогодишни игри и песнички....

Прочитај повеќе

НОВОГОДИШНА ПРОСЛАВА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД РАДОВИШ И КОНЧЕ

  |     |   No comment

Градоначалникот Сашко Николов денес присуствуваше на новогодишната забава на Здружението на пензионерите од Радовиш и Конче.   На оваа прослава присуствуваа преку 400 пензионери од сите 9 ограноци при оваа здружение.   Градоначалникот Николов на сите пензионери им ја честиташе новата година и престојните божиќни празници посакувајки им многу...

Прочитај повеќе

ДОНИРАНИ 200 КНИГИ НА БИБЛИОТЕКАТА ВО ООУ „КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ОРАОВИЦА

  |     |   No comment

Денес од страна на Градоначалникот на општина Радовиш беа донирани 200 книги во ООУ „Кирил и Методиј“ во Ораовица, книги сокоја ќе биде збогатена библиотеката на оваа училиште.   Оваа донација е во соработката која во континуитет ја има општина Радовиш и Градоначалникот Сашко Николов со „Сојузот...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНАА РАБОТИТЕ НА КУЛТУРНИОТ ДОМ ВО ОРАОВИЦА

  |     |   No comment

Градоначалникот на Општина Радовиш, Сашко Николов, во придружба на стручни соработници го посети Културниот дом во с.Ораовица. Николов нагласи дека интензивно се работи на темелна реконструкција и адаптација на објектот од културата во центар за деца, младинци и пензионери, односно мултифункционален центар чија инвестициска вредност изнесува...

Прочитај повеќе

ИЗГРАДБА НА АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО УБ26

  |     |   No comment

Започнаа работите околу зафаќање на атмосферските води во УБ26 (кај стариот базен) во Радовиш, со изградба на атмосферска канализација.   Атмосферските води кои се концентрираат на релативно големи површина во услови на краткотрајни и интензивни дождови формираат површинско течење кое се концентрира во долот кој гравитира кон...

Прочитај повеќе

ЧЛЕНОВИТЕ ОД КЛУБОТ “MUAY THAI COMBAT” НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов денес оствари средба со членовите од клубот за тајландски бокс “Muay Thai Combat“ од Радовиш.   На оваа средба Градоначалникот Николов од страна на членовите на овој клуб беше запознаен со  успесите кои ги постигнаа овие наши борци во домашните и...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 30.СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес во салата на Советот во општина Радовиш беше одржана 30. седница на Советот на општина Радовиш со која претседаваше Претседателот на Советот Никола Миовски.   На оваа седница се работеше со однапред утврден дневен ред од 26 точки, а исто така беа разгледани и усвоени извештаите ...

Прочитај повеќе

ДАДЕНИОТ ЗБОР Е НАША СВЕТОСТ

  |     |   No comment

Како што ветија на граѓаните на општина Радовиш пред скоро две години дека нивната предизборна програма нема да биде само букви на хартија туку реално остварливи проекти, така и направија. Грижата за нашите најмили им беше еден од приоритетите во Програмата, и за таа цел...

Прочитај повеќе