If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | АКТИВНО ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ
10771
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10771,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

АКТИВНО ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

July 24, 2015

Категорија

Вести

Деновиве во завршна фаза е реализацијата на „Акциониот план за чистење на речните корита“ на подрачјето на општина Радовиш со што се превземаат  превентивни мерки во случај на обилни врнежи и евентуално излевање на надојдена вода.

 

Овие активности се континуирани и се продолжение на оние од месец март 2014 год. кога се започна реализацијата на Акциониот план за чистење на речните корита на подрачјето на општина Радовиш. Со овој план предвидени беа и се реализираше чистењето на дел од речните корита на Ињевска река и Злевска река.

 

Во завршна фаза од реализација на Акциониот план се одвиваат активности на делницата Злевска река-Радовишка река. Со овој зафат во атарот на с. Злеово ќе се заштитат од поплави околу 50ха обработливи површини и друга инфраструктура (полски патишта, систем за наводнување, рибници и др.)

 

,,Временските услови одат во прилог на успешно завршување на овие активности кои се од големо значење како за граѓаните така и за целата општина Радовиш,, – рече Градоначалникот Николов