If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | АКЦИЈАТА ЗА САНИРАЊЕ И ЧИСТЕЊЕ НА ПОЛСКИТЕ ПАТИШТА
10467
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10467,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

АКЦИЈАТА ЗА САНИРАЊЕ И ЧИСТЕЊЕ НА ПОЛСКИТЕ ПАТИШТА

Дата

June 05, 2015

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Во тек е акција за санација и чистење на полските патишта.

 

Со отпочнување на сезоната на полјоделски работи, секоја година се јавува потребата од интервенции за подобрување на полската патна инфраструктура.
Оваа година според завршената тендерска постапка еден милион денари од буџетот на општина Радовиш ќе бидат употребени за ова цел.

 

Локалната фирма „Бино“ ДООЕЛ веќе од минатата недела ги започна сите потребни подготвителни активности за работа на терен кои започнаа од атарот на населеното место Раклиш, потоа во месноста викана Арангел во Радовиш, а во текот на наредните денови ќе се продолжи и во сите населени места во општината.

 

Праксата на чистење на полските патишта се покажа како добра од претходните години и секоја година ова активност е планирана во „Програмата за уредување на градежно земјиште“.