If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕЛ ОД ПАТОТ НА ДЕЛНИЦАТА ПОДАРЕШ-СМИЉАНЦИ
8516
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8516,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕЛ ОД ПАТОТ НА ДЕЛНИЦАТА ПОДАРЕШ-СМИЉАНЦИ

Дата

July 02, 2014

Категорија

Реализирани Проекти

Денес присуствувавме на асфалтирањето на дел од патот на делницата с.Подареш кон с.Смиљанци, како дел од локалната патна инфраструктурна мрежа во општина Радовиш, а во реализација од програмата на Јавното претпријатие за државни патишта, како дел од грантот на Европската банка за обнова и развој.

 

Градоначалникот на општина Радовиш. г-дин Сашко Николов, денес оствари посета на трасата на локалниот пат кои во вчерашниот и денешниот ден се вршеше асфалтирање. Со овој проект се предвиде изградба на асфалтен пат на локално ниво со должина од 1км и 880м., а претходно беа комплетно завршени припремните работи – активностите на долниот строј на патот и одводнувањето и вградувањето на носивиот тампонски слој.

 

Благодарение на добрата соработка со ЈП за државни патишта во втората фаза од проектот за рехабилитација на патната мрежа во Р.М, на општина Радовиш и се доделени дополнителни финансиски средства со кои ќе се изврши продолжување на вкупната должина за уште 950м кон с.Смиљанци, а се очекува во најскоро време да започне изведбата и на овој дел од патот на делницата с.Подареш кон с.Смиљанци.