If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ВИСОКА ТУРСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ
11180
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11180,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ВИСОКА ТУРСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ

Дата

November 23, 2015

Категорија

Вести

Во посета на општина Радовиш во петокот беа претставници  од парламентот на Република Турција, пратеничката Тулај Карнарџа со нејзини соработници и претставници од турско здружение кое работи во сферата на социјалата „Бела месечина“ Тие во текот на својата посета остварија средба со градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов и го запознаа за намерите за нива помош во делот на социјалната сфера односно помош на лицата со попреченост и инвалидитет.

 

Договорено на средбата е локални здруженија да ги посетат лицата кои имаа потреба од ваква помош и да утврдат кои се нивните потреби со цел помош  и олеснување на нивното секојдневно функционирање.

 

Покрај посетата на такви семејства посетени се и селата Аликоч и Коџалија каде е остварена средба со локалното население и разговарано за нивните потреби и проблеми.

 

На овие средби пратеничката од Турција и нејзиниот тим покрај  информациите поврзани со темата на посетата, добиле и информација за локалните економски можности на општината и можностите за инвестирање во истата.