If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ВОНРЕДНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА НАЈАВА НА ТОПЛОТЕН БРАН
10739
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10739,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ВОНРЕДНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА НАЈАВА НА ТОПЛОТЕН БРАН

Дата

July 22, 2015

Категорија

Вести, Известување

Според информациите кои ги добивме од Центарот за управување со кризи се предвидува најава на топлотен бран за ден 23.07.2015 година. Топлотниот бран е со ниво на алерт 1 и е со изразен интензитет во регионите MK.SV и MK.OM. Потребно е да се превземат акциите од Здравствениот акционен план за фаза 1 .

 

Детални информации за превземање заштитни мерки од Фаза 1 можат да се најдат на http://toplotnibranovi.mk/mk_faza1.asp или во печатениот Здравствен акционен план за превенирање на последиците од топлотните бранови врз здравјето на луѓето. Препораки за заштита од топлотниот бран и можни ризици по здравјето при високи температури може да се најдат на печатените флаерите или на следниот линк http://toplotnibranovi.mk/mk_preporaki_opsti.asp

 

 

Во прилог е графичкиот приказ на распространетост на топлотниот бран