If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ВО ЗАВРШНА ФАЗА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАТА ВО ЈАРГУЛИЦА
10461
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10461,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ВО ЗАВРШНА ФАЗА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАТА ВО ЈАРГУЛИЦА

Дата

June 04, 2015

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Во завршна фаза е изградбата на улица во село Јаргулица која е во должина од 1361 метри и ширина од 8 метри.

 

Веќе се поставени ивичњаците на тротоарот кои се со ширина од 1,5 м. Секој момент се очекува да започне асфалтирањето и финализирањето на овој важен проект за жителите на населеното место Јаргулица.

 

Подобрувањето, односно изградбата на локалната патна инфраструктура значи многу за развојот на секое населено место, како во однос на подобрување на квалитетот на животот на граѓаните во ова населено место така и во делот на развој на целата општина истакна Градоначалникот Сашко Николов..

 

Фирма изведувач на асфалтирањето на улицита е „Коле техника“ од Штип, а надзорен орган е фирмата „Еуро Конслатинг“, од  Скопје. Вкупната сума за изградба на ова улица е 11.500.000 денари.