If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ВО ЗЛЕОВО ОТВОРЕН НОВ ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ
7768
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7768,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

ВО ЗЛЕОВО ОТВОРЕН НОВ ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ

Дата

June 19, 2014

Категорија

Реализирани Проекти

Благодарение на соработката помеѓу општина Радовиш, УНИЦЕФ и Фондацијата Т-Мобиле денес во село Злеово е отворен новиот центар за ран детски развој како дел од проектната иницијатива „Првите 5 се најважни на свет“.  Децата на возраст од 3 до 5 години од сега ќе имаат можност да посетуваат секојдневна предучилишна програма.

Општина Радовиш ја продолжува подршката на вакви проекти кои се од посебно значење за најмладата популација.

До сега се отворени вакви центри во Радовиш, Подареш и Јаргулица во кои се опфатени околу 400 деца, а општина Радовиш со годишната програма предвидува финансиски средства за надоместок на едукаторите на децата.

Со отварањето на центарот за ран детски развој во село Злеово се создадени услови децата од овој крај да имаат еднакви можности за предучилниот развој како во современи урбани средини.