If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ГРИЖЛИВО ГО УРЕДУВАМЕ СЕКОЈ ДЕЛ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ
9670
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9670,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ГРИЖЛИВО ГО УРЕДУВАМЕ СЕКОЈ ДЕЛ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

December 18, 2014

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Дека во општина Радовиш се води сметка и грижа за секој дел покажува и сликата која може да се види деновиве во населба Раклиш.

 

Населбата е претворена во градилиште, внимателно и стручно се уредуваат тротоарите со бекатон плочки кој покрај естетскиот изглед во голема мера ќе придонесат и за зголемување на безбедноста во сообраќајот и на пешаците и останатите граѓани на Раклиш.

 

Паралелно со уредувањето на улиците и тротоарите активно се работи и веке е санирана и мрежата и цевководот кој жешката вода од изворите ја носат до парк-чешмата во населбата. Во изминатиот период поради дотраеност на цевководот се случуваа голем број на дефекти кој знаеја да направат и поголеми штети како на асфалтот и асфалтниот пат така и на останатиот дел од населба Раклиш, сега со новата мрежа тоа ке биде минато.

 

Од општина Радовиш велат дека овде нема да застанат со инвестициите во Раклиш. Во перспектива е и изградба на улица во населбата како и уредување на парк за жителите на населба Раклиш.