If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДАДЕНИОТ ЗБОР Е НАША СВЕТОСТ
9704
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9704,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ДАДЕНИОТ ЗБОР Е НАША СВЕТОСТ

Дата

December 22, 2014

Категорија

Вести, Реализирани Проекти, Тековни Проекти

Како што ветија на граѓаните на општина Радовиш пред скоро две години дека нивната предизборна програма нема да биде само букви на хартија туку реално остварливи проекти, така и направија. Грижата за нашите најмили им беше еден од приоритетите во Програмата, и за таа цел ветија десетина детски катчиња на територијата на општина Радовиш.

 

Безмалку на половината од мандатот Градоначалникот Сашко Николов и неговите соработници упорно работејки на реализација на ветената програма изградија повеќе детски игралишта и паркови – како во градот така и во населените места.

 

Парковите се уредени и изградени по сите најсовремени стандарди за детски паркови и изобилуваат со модерни играчки и содржини кој им го разубавуваат и разигруваат детството на нашите најмили, а воедно се опремени и со модерни клупички на кои се одмараат и уживаат возрасните.

 

Детската смеа и џагор посебно се изразени во летниот период кога и временските услови се иделани за игра и забава.

 

Во целост се изградија и уредија детските катчиња т.н. Марди, Цветови, Липа и детскиот парк во Ињево, а во завршна фаза се парковите во Воиславци, Раклиш, Калуѓерица и паркот во 3 УЗ во Радовиш.

 

Овие и многу други реализирани проекти, како и проектите кои се во завршна фаза на реализација на Градоначалникот Николов и неговиот тим на соработници, заслужено му го даваат правото да се наречат Луѓе од збор, и да бидат горди на сработеното во досегашниот мандат.