If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДА ГИ ПРЕВЗЕМЕМЕ СИТЕ НЕОПХОДНИ МЕРКИ ЗА ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
18225
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18225,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ДА ГИ ПРЕВЗЕМЕМЕ СИТЕ НЕОПХОДНИ МЕРКИ ЗА ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Дата

July 28, 2021

Категорија

Вести, Известување, Соопштенија

Почитувани,
влегуваме во период на високи температури кои ќе се одвиваат на целата територија на Републиката, според долгорочната временска прогноза за подрачјето на општина Радовиш се очекуваат високи дневни температури и слаби изгледи за врнежи од дожд.
Вегетацијата која е во фаза на сушење преставува потенцијална опасност од појава на пожари на отворени површини но и во урбаните средини.
Затоа е неопходно да ги превземеме сите неопходни мерки за заштитата на животната средина, намалување на материјалните и други штети го препорачуваме следното:
-без потреба да не се пали оган на отворен простор, посебно во ридско-планинските подрачја;
-во случај на палење на оган да се преземат сите мерки за контрола над огнот и негово гасење;
-внимателно да се ракува и употребуваат запаливи и лесно запаливи средства;