If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ЗБРАТИМЕНИОТ ТЕТЕВЕН И АМБАСАДОРОТ НА Р. БУГАРИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА РАДОВИШ
16198
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16198,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ЗБРАТИМЕНИОТ ТЕТЕВЕН И АМБАСАДОРОТ НА Р. БУГАРИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

June 18, 2019

Категорија

Вести

Градоначалникот на Радовиш, Герасим Конзулов оствари средба со амбасадорот на Република Бугарија, Н.Е. Ангел Ангелов и делегација од Општина Тетевен предводена од градоначалничката д-р Мадлена Бојаџиева.

 

На средбата на која присуствуваа пратеничката Милева Ѓорѓиева, претседателот на Советот, Коле Чаракчиев секретарот на Општината, Драги Стојанов и советникот, Бојан Митевски се разговараше за унапредување на меѓуопштинската соработка преку заедничко аплицирање на европски проекти.

 

Во фокус на разговорите беше одобрениот проектот „ Заедно создаваме подобра иднина” од програмата Европа за граѓаните. Инаку, проектот е со вкупна вредност од 22,175 евра и сите активности поврзани со него ќе се одржат на територијата на општина Тетевен во периодот од 18 до 21.07.2019 година.

Во активностите се предвидува да учествуваат вкупно 370 луѓе, претставници од двете општини во сферите на: младинските организации, образованието, културата и бизнис заедницата.