If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ВО ПОСЕТА НА ВАСЛУЈ ВО РОМАНИЈА
10799
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10799,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ВО ПОСЕТА НА ВАСЛУЈ ВО РОМАНИЈА

Дата

August 20, 2015

Категорија

Вести

Во рамките на иницијативата и заедничката желба за збратимување помеѓу Општина Радовиш и Општина Васлуј, а по претходно упатена покана за посета до Градоначалникот на Општина Радовиш, по повод празникот „Пресвета  Богородица“ заштитник на општина Васлуј, од страна на Градоначалникот на Општина Васлуј, Градоначалникот на општина Радовиш испрати делегација од Општина Радовиш.

 

Делегацијата од Општина Радовиш, оствари неколку работни состаноци со Градоначалникот на општина Васлуј, како и со членови од администрацијата од општина Васлуј, каде што ги пренесе искрениот поздрав и честитка од страна на Градоначалникот на општина Радовиш г-н Сашко Николов и притоа ги дефинираше чекорите на понатамошната соработка посебно во делот на заедничкото искористување на европските фондови, културата и традицијата, спортот, економијата и други сфери од надлежноста на двете општини.

 

Во рамките на неколкудневната посета делегацијата од општина Радовиш се запозна со карактеристиките и историјата на општина Васлуј учествувајки на сите позначајни оганизирани манифестации.