If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | „ДЕН НА ДРВОТО 2015“ – СЛЕДНАТА СРЕДА ЌЕ САДИМЕ ДРВЦА
11192
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11192,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

„ДЕН НА ДРВОТО 2015“ – СЛЕДНАТА СРЕДА ЌЕ САДИМЕ ДРВЦА

Дата

November 24, 2015

Категорија

Известување

Владата на Република Македонија на донесе одлука следната среда (2-ри декември) да се одржи традиционална акција “Ден на дрвото”.

 

Три милиони садници на површина поголема од илјада хектари ќе бидат засадени во рамките на 16 -тиот по ред Ден на дрвото.

 

Годинешното мото „Засади успех“ се однесува на сите досега реализирани акции, во кои процентот на зафатеност на засадените дрва изнесува 60 отсто, што според организаторите е импресивна бројка и за европски рамки.

 

Истиот ден ќе биде неработен за сите граѓани на Република Македонија, а дополнително ќе биде утврден денот кога ќе се одработува овој ден.