If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДОДЕЛЕНИ 26 СЕРТИФИКАТИ ОД ПРОЕКТОТ ЗА ОПШТО КОРИСНА РАБОТА    
16344
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16344,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ДОДЕЛЕНИ 26 СЕРТИФИКАТИ ОД ПРОЕКТОТ ЗА ОПШТО КОРИСНА РАБОТА    

Дата

July 11, 2019

Категорија

Вести

Дваесет и шест лица од нашата општина се стекнаа со сертификати за учество во проектот „Општо- корисна работа“ финансиран од УНДП со 1.575.000 денари и кофинансиран од Општина Радовиш со 500.000 денари.  

 

Беа доделени шеснаесет сертификати за Образовни асистенти, три сертификати за лични асистенти во наставен процес, четири сертификати за негуватели на стари и немоќни лица и еден сертификат за негувател на деца со пречки во развојот како и две потврди за успешно завршено учество во ОКР-2018.

 

Сите учесници беа работно ангажирани во период од шест до девет месеци во зависност од програмата и примаа плата од 9,000 денари со вклучен персонален данок и осигурување во случај на повреда.

 

Проектот Општинско- корисна работа -ОКР се спроведува шеста година по ред и до сега се ангажирани повеќе од 90 лица во склоп на истиот.

Кординаторот на проектот Роберт Донев очекува програмата да продолжи со реализација и во следната година и изрази благодарност до националниот координатор на УНДП Снежана Мирчeвска Дамјановска за досегашната успешна соработка.