If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДОНИРАНИ 200 КНИГИ НА БИБЛИОТЕКАТА ВО ООУ „КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ОРАОВИЦА
9746
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9746,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ДОНИРАНИ 200 КНИГИ НА БИБЛИОТЕКАТА ВО ООУ „КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ОРАОВИЦА

Дата

December 25, 2014

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Денес од страна на Градоначалникот на општина Радовиш беа донирани 200 книги во ООУ „Кирил и Методиј“ во Ораовица, книги сокоја ќе биде збогатена библиотеката на оваа училиште.

 

Оваа донација е во соработката која во континуитет ја има општина Радовиш и Градоначалникот Сашко Николов со „Сојузот за грижи и воспитување на децата“ од Скопје, а денес со донирањето на 200 книги на Библотеката во ООУ „Кирил и Методиј“ во Ораовица се збогати книжниот фонд, кој е со единствена цел – подобро одвивање на воспитно образовниот процес на учениците од оваа училиште.

 

Благодарност до Градоначалникот Сашко Николов и „Сојузот за грижи и воспитување на децата“ за донацијата искажаа вработените и учениците од оваа училиште.

 

Претходно вакви донации имаше и во Библиотеките во ООУ „Орце Николов“ во Ињево и ООУ „Коста Рацин“ во Подареш, ООУ „Крсте П. Мисирков“ во Радовиш, а се очекува да се продолжи и во другите училишта во општина Радовиш.