If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО БОРЕЊЕ ЗА ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА
12557
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12557,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО БОРЕЊЕ ЗА ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА

Дата

March 31, 2017

Категорија

Вести, Спорт

Вчера, 30.03.2017 год. (Четврток) во организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт од Радовиш и Федерацијата на училишен спорт на Република Македонија а со поддршка на Градоначалникот на општина Радовиш, во СРЦ 25 Мај беше одржано Државното првенство во борење за Основните општински училишта.

 

На државното првенство, учество земаа повеќе од 150 спортисти-борачи од Основните училишта во Република Македонија и предизвикаа огромен инетрес кај љубителите на борењето во општина Радовиш.

 

Државното првенство свечено беше отворено од Градоначалникот Сашко Николов а на истото беа пристни и Претседателот на Федерацијата на училишен спорт на Република Македонија Г-дин Александар Туфекчиевски, Претседателот и заменик Претседателот на федерацијата на боречки спортови на Македонија Г-дин Бетим Вренези и Г-дин Дејан Богданов како и спортскиот директор Г-дин Страшо Глигоров.

 

Во однос на резултатите на нашите борачи, беа постигнати следните успеси:
1-во место категорија 85 кг. – Никола Атанасов
2-ро место категорија 53 кг. – Стефан Димитров
2-ро место категорија 59 кг. – Зоран Ристов
2-ро место категорија +85 кг. – Ѓорги Калајџиев
3-то место категорија 35 кг. – Елвин Салиев
3-то место категорија 38 кг. – Мите Јосифов
3-то место категорија 66 кг. – Мартин Костадинов
3-то место категорија 66 кг. – Дарко Тодоров
3-то место категорија 85 кг. – Даниел Петров
3-то место категорија +85 кг. – Волкан Амедов

 

Се надеваме дека во иднина се повеќе ќе се гордееме на домашни но и на меѓународни успеси на нашите млади таленти-борачи од општина Радовиш.