If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЕКО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА
16564
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16564,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЕКО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА

Дата

August 14, 2019

Категорија

Вести

Со цел за зачувување на животната средина и намалување на загадувањето, во организација на градоначалникот на Општина Радовиш и ЈКП „Плаваја“, во неделета на 11-ти август 2019 година се реализираше акција за чистење на комунален отпад од викендиците на планината Плачковица и мали депонии од комунален отпад кај „Шумската куќичка“ и во пошироката околината кај што се лоцирани планинарскиот дом „Џумаја“, мото клубот „Џинка“ и хотелот „Бел Камен“. 

 

Благодарност до сите сопственици на викендици и до сите граѓани коишто самоиницијативно се вклучија во оваа акција за чистење, а со самото тоа придонесоа за почиста и подобра животна средина.