If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ-ПРИОРИТЕТ ЗА ОПШТИНА РАДОВИШ
10366
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10366,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ-ПРИОРИТЕТ ЗА ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

May 12, 2015

Категорија

Вести

На денешната средба помеѓу Градоначалникот Сашко Николов, директорот на Агенција за енергетика на Република Македонија, претставници од Светска банка и канадската фирма ЕНОНОЛЕР, беа договорени идните чекори за реализација на проектот за со кој општината ќе добие тригодишен план за Енергетска ефикасност, едногодишен акционен план за јавните објекти во општината.

 

Енергетски ефикасна општина е целта кон која се стремиме-рече Градоначалникот Николов, при што ќе заштедиме ресурси, финансиски средства кои би можеле понатаму да ги вложуваме во различни проекти за развој на општината.

 

Во вториот дел од состанокот присуствуваа надлежни лица од речиси сите јавни објекти кои се во надлежност на општината и кои беа запознаени со целите и задачите во однос на проектот. Одделението за локален економски развој и одделението за животна средина заеднички ќе соработуваат и ќе ги координираат предвидените активности.

 

Истотака беа посетени и објекти кои се предмет на проектот.