If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАВРШИ ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ ДЕТСКИ ПАРК ВО ОРАОВИЦА
12527
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12527,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАВРШИ ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ ДЕТСКИ ПАРК ВО ОРАОВИЦА

Дата

March 27, 2017

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Завршено е партерното уредување и поставување на детско игралиште и урбана опрема во парк  с.Ораовица

 

На радост на децата и задоволство на повозрасните жители деновиве е завршена изградбата на детското игралиште во населеното место Ораовица, ова игралиште е изградено преку Проектот за подобрување на постоечката и изградба на нова инфраструктура во руралните делови на нашата општина.

 

Изграденото детско игралиште веќе е во функција, а целосно се завршени сите предвидени активности околу партерното уредување и поставување на детските играчки и урбаната опрема на површина од околу 450 м2. Завршено е и поплочувањето и хортикултурното уредување на целото игралиште.

Општината преку реализацијата на овој проект влијае на намалување на разликите помеѓу урбаните и руралните средини.

 

Сумата за изградба на овија детски парк е околу 2,5 милиони денари и е обезбедена преку ИПА грант програмата за рурален развој.