If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАВРШНА ФАЗА ОД ИЗГРАДБАТА НА СПОРТСКОТО ИГРАЛИШТЕ И ДЕТСКОТО КАТЧЕ ВО ТРЕТАТА УРБАНА ЗАЕДНИЦА
12301
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12301,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАВРШНА ФАЗА ОД ИЗГРАДБАТА НА СПОРТСКОТО ИГРАЛИШТЕ И ДЕТСКОТО КАТЧЕ ВО ТРЕТАТА УРБАНА ЗАЕДНИЦА

Дата

February 27, 2017

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Жителите на населба „Куклевица“ претстојните пролетни денови имаат можност да ги поминуваат и да уживаат во новата содржина во ова населба-спортското игралиште и детското катче.

 

Имено во текот на денешниот ден фирмата изведувач „Изградба“ ДОО Струмица ги постави детските реквизити: лулашки, клацкални, тобоган за лизгање.

 

Претходно на локацијата беше поставена оградата, се изградија трибините, се заврши со асфалтирање на теренот и беа поставени комплетни електрични инсталации за осветлување на спортскиот терен на игралиштето со рефлектори.

 

Истотака се финализираат активностите околу белењето на ѕидовите и хортикултурно уредување на просторот кој е со вкупна површина од 2733 м2.

 

Средствата во висина од 4.187.918 денари за реализација на овој проект се обезбедени преку Европска Унија ИПА претпристапни фондови грант средства за рурална инфратруктура, истите се администрирани според правилата на Светска банка, општина Радовиш има сопствено кофинансирање на дел од проектот.