If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАПОЗНАЈТЕ ГО РАДОВИШ, ГРАД НА „САМУНОТ И ТАТЛИЈАТА“
10991
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10991,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАПОЗНАЈТЕ ГО РАДОВИШ, ГРАД НА „САМУНОТ И ТАТЛИЈАТА“

Дата

October 05, 2015

Категорија

Култура

 

Оваа година во деновите 16, 17 и 18 октомври гордоста на граѓаните на Радовиш манифестацијата  „САМУН ем ТАТЛИЈА“ ќе биде одржана.

Во изминатите две години манифестацијата беше посетена со повеќе од 50 000 граѓани кои уживаа во два вкусни традиционални специјалитети Самунот и Татлијата, подготвени во по стар традиционален начин и рецепт. И оваа година ќе биде збогатена со културно-забавна програма.

 

Манифестацијата се одржува на плоштадот Св. Спасо Радовишки, со проширен дел од шеталиштето на ул „Св.Спасо Радовишки“ како и улиците „Илинденска“ и „15 Корпус“, каде што на утврдени локации за излагачите се поставени монтажни штандови.

 

Градоначалникот и Советот на општина Радовиш како генерални покровители на манифестацијата и оваа година ја даваат својата огромна подршка.

Во однос на културно-забавната програма се предвидува настап на голем број естрадни уметници од кои … (Харис Џиновиќ, Каролина, Тамара, Тумбао Салса бенд, Молика, Пајтоси, Троја и др. )

И ЕВЕ зошто Радовиш ја има вистинската приказна во себе, вкусната храна и добрата забава само ги надополнуваат останатите убави нешта кои можат да бидат дел од едно прекрасно доживување и добро поминати денови.

Дојдете во Радовиш во неговото срце и душа секогаш има место за ВАС!