If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАПОЧНАА ПОДГОВИТЕЛНИТЕ РАБОТИ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦА „1“ ВО ИЊЕВО
11665
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11665,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАПОЧНАА ПОДГОВИТЕЛНИТЕ РАБОТИ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦА „1“ ВО ИЊЕВО

FOT_7225

Предметната улица е дел од уличната мрежа во село Ињево, улицата е паралелна со Ињевска река и на дел од својата должина се пресекува со регионалниот пат Р-2433 Радовиш-Лубница.

Должината која треба да биде изградена е околу 1300 метри со широчина на асфалтен коловозот од 6 метри и ширина на тротоари од двете страни 2 метри.

„Ова улица ќе биде изградена по сите стандарди квалитетно со два слоја на асфалт и во доволна широчина за нормално одвивање на сообраќајот и сите секојдневни активности на граѓаните од ова населено место„- рече градоначалникот Николов.

FOT_7190

Изведувач на работите е фирмата „Жикол“ која има рок од три месеци да ги заврши сите планирани активности за изградба на улицата.Во тек е расчистување на теренот и работи  кои се изведуваат околу изградбата на планираниот мост.

Инвестицијата е обезбедена преку програмата за рурален развој Агенција за подршка и развој во земјоделството и дел од општина Радовиш во вкупна вредност од околу 23 милиони денари.

FOT_7222

Минатата недела се комплетираше и асфалтираше улицата „19“ во оваа населено место во должина од 250 метри -широка 6 метри со тротоарска зафатнина од 4 метри.
FOT_7199Како што истакна Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов изградбата на овие две улици значително ќе го подобри сообраќајниот крвоток на селото и ке го олесни движењето како на моторните возила така и на пешаците во селото.

FOT_7216

Инвестиции кои се од ваков карактер и значање ќе продолжат да се реализираат и во тековниот период во сите населени места низ општина Радовиш.

Дата

June 13, 2016

Категорија

Вести, Тековни Проекти