If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАПОЧНАА РАБОТИТЕ НА КУЛТУРНИОТ ДОМ ВО ОРАОВИЦА
9743
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9743,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАПОЧНАА РАБОТИТЕ НА КУЛТУРНИОТ ДОМ ВО ОРАОВИЦА

Дата

December 24, 2014

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Градоначалникот на Општина Радовиш, Сашко Николов, во придружба на стручни соработници го посети Културниот дом во с.Ораовица.

Николов нагласи дека интензивно се работи на темелна реконструкција и адаптација на објектот од културата во центар за деца, младинци и пензионери, односно мултифункционален центар чија инвестициска вредност изнесува 12.620.285,00 денари.

 

Реконструкцијата предвидува комплетно зајакнување на конструкцијата за сеизмичка стабилност на објектот, внатрешно уредување на просториите со модерни материјали, изработка на целосно нова фасада со термоизолација, замена на дотраената дрвена со нова столарија од ПВЦ и демонтажа на постоечката со нова кровната конструкција и покривка.

 

Со реализацијата на проектот ќе бидат ставени во функција: компјутерски центар со 15 модерни персонални компјутери и сервер, просторија за пензионери, детски центар со кујна, простор за деловна намена, просторија за состаноци и презентации, како и 6 канцеларии за потребите на месната заедница.

 

 

Во предизборната Програма на Градоначалникот на Општина Радовиш, Сашко Николов, опфатени беа голем број на проекти. Најголем дел од нив веќе се реализирани или се во завршна фаза. Овој проект во с.Ораовица е доказ дека во Општина Радовиш се работи максимално посветено за потребите на своите граѓани.