If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАTA ВО ПОКРАЈЧЕВО
11742
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11742,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАTA ВО ПОКРАЈЧЕВО

 


Општина Радовиш продолжува со реализација на ветените проекти

Pokrajcevo Ulica 2 (2)

Општина Радовиш и во овие жешки денови продолжува со реализација на зацртаните проекти со што секојдневно ги подобрува условите за живот на своите граѓани.
Во тек е пробивање и асфалтирање на улица во село Покрајчево. Улицата е во должина од 230 метри, широка е 3,5 метри, според очекувањата на Градоначалникот Николов улицата би требало да биде завршена најкасно за шеесет денови бидејки фирмата изведувач е ставена во работа и се создадени сите услови за непречена реализација на истата.

Pokrajcevo Ulica 2 (1)

Кога сме кај селото Покрајчево во текот на овие денови ќе се започне со реализација и на други проекти како што се уште една улица која е во проектна фаза, како и завршната фаза на училишната зграда која би требало да биде пуштена во употреба на почетокот на новата учебна година.

Средствата за изградба на двете улица изнесуваат некаде околу седум до осум милиони денари и се обезбедени од буџетот на општина Радовиш, додека за изградба на училишната зграда се обезбедени пет милиони денари исто така од буџетот на општина Радовиш.

Дата

June 21, 2016

Категорија

Вести, Тековни Проекти