If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗБРАТИМУВАЊЕ НА ОПШТИНА АЛИ АГА ОД ТУРЦИЈА И ОПШТИНА РАДОВИШ
10246
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10246,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗБРАТИМУВАЊЕ НА ОПШТИНА АЛИ АГА ОД ТУРЦИЈА И ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

April 27, 2015

Категорија

Вести

Деновиве делегација од општина Радовиш беше во посета на градот Али Ага во Република Турција со кој одамна се негуваат добрите односи и меѓусебните контакти, а исто така беше и дел од празнувањето на националниот празник „Денот на детето-23ти април”, каде што покрај официјалната делегација од општина Радовиш, беше и Фолклорниот ансамбл „Подарешани” од с.Подареш и дечињата од училиштата во с.Бучим и с.Тополница.

 
Нашата делегација предводена од градоначалникот Сашко Николов, оствари голем број на средби со домаќините и иселениците кои се во голем број токму во тој дели градот Измир.

Историски момент за двете општини беше потпишувањето на Повелбите за збратимување помеѓу Али Ага и Радовиш, каде што на официјалениот прием во општината од страна на Градоначалникот Серкан Ачар беше одржана оваа свечена церемонија и беа потпишани документите за меѓусебна соработка во сите области.

 

 

На средбата Градоначалникот Сашко Николов им се заблагодари за прекрасното гостопримство и топлиот прием од страна на домаќините, истакнувајки дека со ова потпишување на повелбата за збратимување се отвараат можностите за продлабочување на меѓусебната соработка и на економски план со отворената можноста за инвестирање на турските компании во нашата општина и отварање на свои производствени капацитети и фабрики. Градоначалникот Николов на градоначалникот Ачар му упати покана за наредна средба во Радовиш, посетувајки ја нашата општина и остварувајки уште една ваква билатерална средба на општински ниво.

 

 

Во текот на целиот престој нашиот ансамбал ФА „Подарешани” од Подареш и дечињата имаа настапи на повеќе места и локации низ општината Али Ага, кои беа во склоп на празнувањето на националниот празник „Денот на детето-23ти април”. Со нивните настапи успеаа да ја воодушеват и инпресионираат домашната публика, достојно претставувајки ја општина Радовиш и Република Македонија.