If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗИМСКИ ФУДБАЛСКИ РАДОСТИ
15545
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15545,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗИМСКИ ФУДБАЛСКИ РАДОСТИ

Дата

February 08, 2019

Категорија

Вести, Спорт

Фудбалската федерација на Македонија во соработка со Федерацијата на Училишен спорт на Македонија стартуваше со новиот проект наречен „Winter football joys – Зимски Фудбалски Радости“ во кој се вклучени 80 основни училишта од Република Македонија, а во кои ќе учествуваат повеќе од 2800 деца на возраст од 7 до 10 години.

 

Денес во спортската сала “25 Мај“ во Радовиш се ораганизираа фудбалските натпревари за учениците од второ и трето одделение предвидени од проектот.

 

Во натпреварите учество земаа екипите од ООУ “Никола Карев“ и ООУ “Крсте Петков Мисирков“ од Радовиш и екипата на ООУ “Орце Николов“ од село Ињево.