If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА МАНИФЕСТАЦИЈА „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ“
16581
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16581,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА МАНИФЕСТАЦИЈА „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ“

Дата

August 15, 2019

Категорија

Вести, Известување, Соопштенија

Традиционално и оваа година, под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Радовиш, а во организација на Центарот за култура „Ацо Караманов“ и Македонската православна црква, Брегалничка епархија-Храм Св.Троица, општина Радовиш ќе го одбележи чествувањето на патронот и заштитник на градот – Св.Спасо Радовишки.

 

Манифестацијата, со која го продолжуваме одбележувањето на јубилејот „1000 години Радовиш“ ќе се одржи во деновите од 19-ти до 21-ви Август во два програмски делови, првиот – црковен и духовен, а вториот од културно-забавен карактер.

Со Божјата милост и славата на светителот Св.Спасо Радовишки да ја продолжиме традицијата на чествување, и со неговите молитви да ги негуваме добрите души.